logo


Σφοδρές αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα για πολλούς λόγους, συνάντησε η πρόταση της Διοίκησης και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου να πραγματοποιηθεί συναυλία της Α. Πρωτοψάλτη στο Διόνυσο. Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία του συνεδρίαση (22/5) το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την αμοιβή 23.600 ευρώ στη γνωστή τραγουδίστρια και τους μουσικούς της για συναυλία που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο.

Και αν το κόστος για μια και μόνο εκδήλωση ξεσήκωσε τις αρχικές διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων (“Αν για μια συναυλία θα πληρώσουμε τόσα χρήματα, τι θα μείνει για τους υπόλοιπους;” ρώτησε η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση), η επιλογή της ημερομηνίας- ημέρα εορτασμού των Πολιούχων της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης Πέτρου και Παύλου-ήταν αυτή που εν συνεχεία πυροδότησε αντιδράσεις ακόμη και εκ μέρους της πλειοψηφίας, με την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Π. Ταουξή να το επισημαίνει με έντονο ύφος.

Αόριστες και ασαφείς, τέλος, ήταν απαντήσεις της κ. Στασινοπούλου σχετικά τόσο με “άλλες ποιοτικές εξαιρετικές εκδηλώσεις χαμηλότερου κόστους στο πλαίσιο του πολιτιστικού Ιουνίου και Ιουλίου”, που εντούτοις απέχουν μόλις μερικές ημέρες χωρίς να έχει διαμορφωθεί ή να έχει δοθεί στη δημοσιότητα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, όσο και σχετικά με τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ τον προσεχή Σεπτέμβριο, και προκάλεσαν νέο κύκλο διαμαρτυριών από τους δημοτικούς συμβούλους: “Για πολλοστή φορά δεν υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός των εκδηλώσεων”, υπογράμμισε η κ. Ταουξή, προσθέτοντας πως το μόνο που άκουσαν είναι πως “σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει μια πρώτη προσέγγιση”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ανεξάρτητος Σπ. Γιαννουλάτος τονίζοντας πως στην πλειονότητά τους οι Δήμοι, αλλά όχι και ο Δήμος Διονύσου, στέλνουν αιτήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού για επιχορήγηση των φεστιβάλ τους: “Καταλαβαίνετε πως το κόστος για τη συναυλία αντιστοιχεί σε δυο ετών συντάξεις ενός συνταξιούχου;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία να σημειωθεί εδώ πως η πρόταση για τη συναυλία, και το κόστος της, έγινε τελικά δεκτή με τις ψήφους της Διοίκησης, με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας να δίνουν είτε αρνητική είτε λευκή ψήφο.