logo


Με 29 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 29 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Ακόμη ένας εξωτερικός συνεργάτης- λογιστής αυτή τη φορά- αναζητείται για να συνδράμει το Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ στη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων και την παρακολούθηση του διπλογραφικού συστήματος, μια που “ο Δήμος αδυνατεί να τηρήσει το Λογιστικό Σχέδιο, διότι ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων δεν επαρκεί για την κάλυψη της υποχρέωσης αυτής”, αναφέρει στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Α. Ακριτίδου.

*Ανεξάρτητος σύμβουλος, με αμοιβή 2000 ευρώ θα αναλάβει την «υποστήριξη για την Ενεργειακή Αναβάθμιση –Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας», όπως ψηφίστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/5).

*Την κατασκευή και πιστοποίηση της παιδικής χαράς στην Άνοιξη, στη συμβολή Μ. Αλεξάνδρου και Κανάρη, προτίθεται να αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, της οποίας διαβάζουμε πως διαχειριστής είναι ο εφοπλιστής και πολλαπλώς ευεργέτης της πόλης Αθ. Μαρτίνος.

*Τρίτος και τελευταίος- για την εν λόγω συνεδρίαση- εξωτερικός συνεργάτης, με απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 24000 ευρώ, αυτός που θα αναπτύξει διαδικασίες και πολιτικές για την εναρμόνιση του Δήμου με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Το κριτήριο ανάθεσης, λέει στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Πετρουλάκης, θα είναι “η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προσφυγή του ∆ήμου ∆ιονύσου ενάντια στο νέο σταθμών διοδίων ποσού 5.952,00€.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού, ανάδειξη οριστικού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία συντήρησης κλαδοφάγου μηχανήματος» συνολικού προϋπολογισμού 37.200,00€ συμπ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού (αποψίλωσης) οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων για πυροπροστασία» συνολικού προϋπολογισμού 64.331,20€ συμπ/νου ΦΠΑ.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 123/2018 Α∆Σ.

ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την ανανέωση δικαιολογητικών οδηγού του ∆ήμου και έγκριση απόδοσης λογαριασμών.

ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της Βαφειάδου Ειρήνης (6.700,00) € και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης προϋπολογισμού ο.ε. 2018 για την συνεχιζόμενη δαπάνη του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, ποσού 1.240,00 ευρώ, με ΦΠΑ μετά από την υπ ́αριθ. 114 ΑΟΕ και την 172/2017 Α∆Σ, για την αμοιβή του δικηγόρου ΑΝ∆ΡΕΑ Κ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, εξωτερικού συνεργάτη για το χειρισμό νομικών διαδικασιών σε σχέση με αξιώσεις του ∆ήμου έναντι των εταιρειών ΕNERGA KAI HELLAS POWER.

ΘΕΜΑ 9ο: Εισήγηση για λήψη απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή για τη βεβαίωση της αδυναμίας του ∆ήμου να αναλάβει και να τηρήσει το Λογιστικό Σχέδιο του ΝΠ∆∆ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ «Η ΕΣΤΙΑ».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Τροποποίηση της 160/2018 Απόφασης Ο.Ε..

ΘΕΜΑ 11ο: Αλλαγή Κ.Α. για τη ∆ιάθεση της Πίστωσης της 138/2018 ΑΟΕ.

ΘΕΜΑ 12ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για εκτέλεση έργων από την ∆Ε∆∆ΗΕ (π.χ. τοποθέτηση φωτιστικών, μετατόπιση στύλων, επαύξηση ισχύος παροχών, ηλεκτροδότηση πίλλαρ) σε κοινόχρηστους χώρους του ∆ήμου ∆ιονύσου – Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Έκδοση Τελών Κυκλοφορίας Μηχανημάτων Έργου του ∆ήμου ∆ιονύσου για το Έτος 2018.

ΘΕΜΑ 14ο: Αίτημα του κ. Κωστόπουλου Στυλιανού περί καταβολής αποζημίωσης για την ζημιά στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του από πτώση του σε ανοιχτό φρεάτιο όμβριων επί του οδοστρώματος.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για την Παροχή Υπηρεσιών Επισκευής Οχημάτων του ∆ήμου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού ο.ε. 2018 για παροχή υπηρεσιών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ Ο.Ε ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ή ΜΗ ΕΝ∆ΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ.

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για τις υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του λογισμικού διαχείρισης των ραντεβού του ∆ημοτικού Πολυϊατρείου.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση α) της δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υπηρεσία με τίτλο: «Ανάπτυξη συστήματος διαδικασιών και πολιτικών για την προσαρμογή του ∆ήμου ∆ιονύσου στις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία ∆εδομένων 2016/679 (γνωστού ως GDPR)». – CPV 79411000-8, Α∆ΑΜ: 18REQ003153145 β) της σχετικής μελέτης και γ) της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης.