logo


Έξι φώτα έκαιγαν μέρα νύχτα τους δυο τελευταίους μήνες φωταγωγώντας το- κλειστό ακόμη- περίπτερο στην πλατεία Σταμάτας, που πρόσφατα ανακαινίσθηκε με κόστος γύρω στις 20.000 ευρώ. Αυτό κατήγγελλε επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπ. Γιαννουλάτος– αλλά προφανώς σε ώτα μη ακουόντων.

Η πρώτη φορά ήταν πριν από ένα μήνα, στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Απριλίου, όταν ο κ. Γιαννουλάτος έθεσε το ερώτημα γιατί τα 5-6 φώτα του περίπτερου, που δεν λειτουργεί ακόμη, παραμένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο, φωτίζοντάς το σαν πανηγύρι. “Ποιος πληρώνει το ρεύμα;” είχε αναρωτηθεί, ρητορικά μάλλον, ο πρώην Πρόεδρος. Ο Δήμαρχος τον είχε τότε διαβεβαιώσει πως το θέμα θα τακτοποιηθεί, ενώ από συναδέλφους του ακούστηκαν και περιπαικτικά σχόλια.

Τα φώτα στο περίπτερο συνέχιζαν να καίνε μέρα νύχτα και το θέμα ξαναήρθε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Μαϊου, με ερώτηση και πάλι του κ. Γιαννουλάτου, που αυτή τη φορά ανέβασε τους τόνους: “Λυπάμαι για την αδιαφορία της κ. Πέππα (σ.σ. υπενθυμίζεται πως η Α. Πέππα είναι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και εκλέγεται στη Σταμάτα). Η σημερινή Δημοτική Αρχή έλεγε πως είναι ευαίσθητη και για το τελευταίο ευρώ”.

Η τρίτη φορά ήταν προχθές Τρίτη 22 Μαϊου, όταν ο πρώην Πρόεδρος κατήγγειλε σε ακόμη υψηλότερους τόνους πως, πλέον, για δυο τουλάχιστον μήνες έξι δημοτικά φώτα είναι συνεχώς αναμμένα “είτε λόγω βούλησης, δηλαδή εσκεμμένα, είτε λόγω ανικανότητας να κατεβάσουμε έναν διακόπτη”.

Και μπορεί η Αντιδήμαρχος να αντέδρασε, προκαλώντας τον πρώην συνοδοιπόρο της στην παράταξη της Διοίκησης να αποδείξει την ανικανότητά της, αλλιώς τη συκοφαντεί, εντούτοις τα φώτα στο περίπτερο της Σταμάτας- που πολλοί περίοικοι, όπως μάθαμε, χαρακτηρίζουν “το κλουβί με τις τρελές”!- ήταν μέχρι και χτες Πέμπτη 24 Μαϊου αναμμένα σε 24ωρη βάση.

Πώς ακριβώς τα παραπάνω συνδέονται με τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει το Διόνυσο σε ευφυή και πράσινη πόλη- smart and green city- με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, για την οποία μάλιστα ψάχνει και εξωτερικό συνεργάτη, παραμένει μυστήριο…