logo


Παρά τις δυο πολύ επιτυχημένες συμμετοχές της και τις διακρίσεις στην Εκστρατεία Καλοκαιρινής Ανάγνωσης, που υλοποιείται από το Δίκτυο Βιβλιοθηκών Ελλάδας, η Βιβλιοθήκη Διονύσου φέτος δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο facebook, κατέστη αδύνατη η συνεννόηση με το Δήμο Διονύσου για τις ανάγκες που θα έπρεπε να καλυφθούν, ώστε να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις και τα αντίστοιχα αιτήματα, στα οποία δεν υπήρξε απάντηση ή αντιπρόταση.

Η στάση του Δήμου φαντάζει τουλάχιστον ανεξήγητη, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως τον περασμένο Φεβρουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την προμήθεια 148 βιβλίων, αξίας 1700 ευρώ, ακριβώς για την Εκστρατεία Καλοκαιρινής Ανάγνωσης, όπως είχε αναφέρει τότε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Στασινοπούλου. Λίγο αργότερα, η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει την προμήθεια ραφιών για την αποσυμφόρηση στην αποθήκευση των βιβλίων, μια που η Βιβλιοθήκη του Διονύσου είναι και η μοναδική- δυστυχώς- που λειτουργεί στην πόλη, με την αντίστοιχη της Δροσιάς να παραμένει στημένη αλλά αναξιοποίητη και εγκαταλελειμμένη, ενώ αγνοείται η τύχη αυτής του Κρυονερίου. 

Η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης έχει ως εξής:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη μας δεν θα λάβει μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά από 5 έως 15 χρονών, σχεδιασμένο από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που υλοποιούν οι Βιβλιοθήκες του Δικτύου Βιβλιοθηκών Ελλάδος, του οποίου είμαστε μέλος από το 2016. Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες συμμετοχές μας, με εξαιρετικά αποτελέσματα και την συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, δεν δημιουργήθηκαν, ως έπρεπε, οι συνθήκες προκειμένου να υλοποιηθεί μια τρίτη συμμετοχή.

Ο δήμος είναι ενήμερος για το ποιες είναι οι ανάγκες προκειμένου να γίνει πιο λειτουργική η Βιβλιοθήκη, μέσω επανειλημμένων συναντήσεων που έχουμε επιδιώξει, αλλά και για τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τελευταίο ραντεβού που κάναμε ήταν στις 16/1/18 όπου δώσαμε γραπτώς όλα τα ζητούμενα με προθεσμία το Πάσχα για να μας απαντήσουν, προκειμένου να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό της Εκστρατείας. Μέχρι σήμερα απάντηση ή αντιπρόταση δεν έχει υπάρξει, και ως εκ τούτου η μόνη μας επιλογή είναι να υπαναχωρήσουμε, παίρνοντας το ρίσκο της έκθεσής μας στο Δίκτυο και στην Εθνική Βιβλιοθήκη καθώς και σε σας που περιμένατε το πρόγραμμα για συμμετοχή των παιδιών σας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την ομάδα των εθελοντών-εμψυχωτών των δύο Καλοκαιρινών Εκστρατειών που υλοποιήσαμε, για την υπέροχη δουλειά που έκαναν και για την άψογη συνεργασία μας! Ευχαριστούμε και τον Υπεύθυνο συντονιστή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Γρηγόρη Χρυσοστομίδη για την παρουσία του στην περσινή τελετή λήξης της Εκστρατείας μας και για την βοήθεια και συμπαράσταση που μας έχει προσφέρει.

Στο τέλος του μηνός θα ανακοινώσουμε το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας.