logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος  Διονύσου κ. Διονύσης  Ζαμάνης τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Δροσιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς.

Ο κ. Δ. Ζαμάνης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για όλον τον ελληνισμό η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας ώστε  να μην λησμονείται το τραγικό γεγονός της ιστορίας  μας και για να παραμένουν ισχυροί οι δεσμοί των Ποντίων με τις εστίες από τις οποίες ξεριζώθηκαν.

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και καταθέτουμε τον σεβασμό μας για τα χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας. Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου οφείλουμε να είμαστε εδώ για να διατηρούμε ζωντανή στη μνήμη μας αυτή την εθνική τραγωδία, για να μην ξεχαστούν, η κτηνωδία και οι μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς κα Μελπομένη Μαργάρα, ενώ το Χρονικό της Ημέρας Μνήμης διάβασε, συγκινημένη, η κα Κυριακή Λαζαρίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η χορωδία του Συλλόγου με τη συνοδεία του επιφανούς λυράρη κ. Ηλία Υφαντίδη τραγούδησαν την «Ωδή προς τον Άγνωστο Στρατιώτη» και άλλα τραγούδια, μαθητές σχολείων απήγγειλαν  ποιήματα και διάβασαν επιστολές σχετικά με τη θλιβερή επέτειο, ενώ το παιδικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης χόρεψε Διπάτ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή μίας εξαιρετικής, μικρού μήκους ταινίας, σε επιμέλεια του τοπικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Συμεωνίδη σχετικά με την ιστορία των Ποντίων και τη Γενοκτονία.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσούκας,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς κ. Χρήστος Ποτίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί δημότες.