logo


Την προσεχή Τρίτη 22 Μαΐου στις 6.30 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διονύσου με 23 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ο καθορισμός των τροφείων για την επόμενη χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ:

0- 20.000 €    δωρεάν

20.001- 25.000 €  40 €

25.001- 30.000 €  50 €

30.001- 35.000 €  60 €

35.001- 40.000 €  80 €

40.001- 50.000 €  100 €

50.001- 60.000 €  120 €

60.001-και άνω €  150 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι κανένα παιδί του Δήμου Διονύσου δεν έμεινε εκτός Παιδικών Σταθμών, μια που αν εξαιρέσουμε τη Σταμάτα, σε όλες τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες λειτουργούν Παιδικές και Βρεφονηπιακές Δομές.

Τέλος, ακόμη ένας εξωτερικός συνεργάτης αναζητείται με απ’ ευθείας ανάθεση για να βοηθήσει το Δήμο Διονύσου στο δρόμο για τη μετατροπή του σε ευφυή πόλη (smart city): Πρόκειται για το “Σύμβουλο Υποστήριξης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας”, που θα καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης. Εν συνεχεία καλείται να παραδώσει ένα μοντέλο επεμβάσεων από πλευράς Δήμου για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, καθώς και να εκπαιδεύσει τις υπηρεσίες στη διαχείρισή του, αλλά και στην εφαρμογή του και σε άλλους τομείς, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως λίγο νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει κληθεί να εγκρίνει την πληρωμή ενός άλλου εξωτερικού συνεργάτη, και αυτού με απ’ ευθείας ανάθεση, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής διαχείρισης σε θέματα έξυπνης αστικής ανάπτυξης στο Δήμο Διονύσου, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος smart and green cities.

Η ανάγκη εξωτερικής βοήθειας βασίζεται και στις δυο περιπτώσεις στο ίδιο σκεπτικό: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία, εμπειρία και γνώσεις που απαιτούνται πέραν των συνηθισμένων καθηκόντων τους.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων για τις εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου για το έτος 2018.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση αναγκαιότητας συμμετοχής του Δήμου Διονύσου ως συνδιοργανωτής στις σχολικές εκδηλώσεις εντός των ΠΠΚ του Δήμου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης για τη διοργάνωση συναυλίας με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη με θέμα “Κάτω από τα αστέρια”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 4ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου A ́ τριμήνου οικονομικού έτους 2018.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Άδεια τοποθέτησης ενός αεροπανό, για δημοσιοποίηση εκδήλωσης του Ιδιωτικού Γυμνασίου Λυκείου “ΩΘΗΣΗ”.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της αριθ. 28/30-4-2018 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα: «1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2018».

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της αριθ. 33/30-4-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ» με θέμα «Καθορισμός καταβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς(τροφεία) για το σχολικό έτος 2018-2019 των φιλοξενούμενων νηπίων στα Παραρτήματα των Παiδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ KAI ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ O.E. 2015 ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Ν.Α.Π. «Ο ΘΕΣΠΙΣ”.

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ηχοφωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 10ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας KONICA MINOLTA».

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας KONICA MINOLTA».

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας RICOH».

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας TOSHIBA».

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Δ & Α ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 15ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μικροβιολογικός και χημικός έλεγχος νερού».

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Υπηρεσιών Καθαριότητας – Περιβάλλοντος (πλύσιμο κάδων αποκομιδής υπόγειων κάδων) ».

ΘΕΜΑ 17ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μαγνητοφώνηση Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου Οικονομικής Επιτροπής -Επιτροπή Ποιότητα Ζωής – Βιβλιοδεσία Επίσημων Πρακτικών».

ΘΕΜΑ 18ο: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Συντήρησης και Παρακολούθησης σημάτων συστημάτων ασφαλείας (Συναγερμοί-Πυρανίχνευσης) Δημοτικών Κτιρίων».

ΘΕΜΑ 19ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – Smart and GreenCities».

ΘΕΜΑ 20ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την υλοποίηση του 4ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών και την 1η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου»».

ΘΕΜΑ 21ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας XEROX».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Παροχής Υπηρεσίας Ανεξάρτητου Συμβούλου Υποστήριξης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 23ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 24-04-2018.