logo


Επιστολή προς τους Προέδρους των δυο Σωματείων των υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου απέστειλε σήμερα Πέμπτη 17/5 η Ενωτική Πρωτοβουλία, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, ενώ υποστηρίζει ευθέως πως η Διοίκηση «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των δημοτικών υπαλλήλων και τους ενέπλεξε σε ένα σοβαρό σκάνδαλο»:

Διόνυσος, 17/ 5 / 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Αγαπητέ Πρόεδρε του ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ κύριε Αφίφη, αγαπητέ πρόεδρε του Σ.Ε.Δ.Δ κύριε Μυλωνά, αγαπητά μέλη των σωματείων.

Την τελευταία εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας επώνυμες καταγγελίες, που αποκάλυψαν ένα ακόμα σοβαρό σκάνδαλο. Τον  περασμένο Νοέμβριο, ο δήμαρχος κ. Ζαμάνης ανέθεσε με αδιαφανείς διαδικασίες έναντι 15.000 περίπου ευρώ, τη σύνταξη του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου σε έναν ανάδοχο αμφιβόλων προσόντων, υποκαθιστώντας έτσι την Υπηρεσία Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.

Τέσσερις μήνες αργότερα, ο ανάδοχος, χρησιμοποιώντας το έργο της Υπηρεσίας και με fast-break διαδικασίες κατά παράβαση της νομοθεσίας, παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ένα κείμενο 100 περίπου σελίδων. Ένα κείμενο που μέχρι και σήμερα παραμένει κλεισμένο στο γραφείο του δημάρχου, παρά το αίτημα της παράταξής μας να της δοθεί, ως όφειλε η διοίκηση να είχε πράξει εκ των προτέρων.

Ένα κείμενο, που όπως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Ζαμάνης παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι το πλήρες Επιχειρησιακό Σχέδιο, αλλά μόνο ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, και που αντιστοιχεί στο πρώτο μέρος της σύμβασης του αναδόχου. Και όμως, ο δήμαρχος, με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα, που βεβαίωσε την καλή εκτέλεση όλου του έργου, ενέκριναν την πλήρη εξόφληση του αναδόχου!!!

Δεν γνωρίζουμε ακόμα υπό ποιες προϋποθέσεις ή πιέσεις πείστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να παραλάβουν ένα πιθανότατα εικονικό «παραδοτέο» και να εγκρίνουν την πληρωμή ενός, κατά συνέπεια, εικονικού τιμολογίου, που αφορά το σύνολο της εργασίας, ενώ παραδόθηκε μόνο το πρώτο μέρος της (κατά την άνω παραδοχή του Δημάρχου). Αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, που θα διερευνήσουν την υπόθεση.

Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά ότι η μεθόδευση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ. Ζαμάνη είναι ηθικά απαράδεκτη, καθώς καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των δημοτικών υπαλλήλων και τους ενέπλεξε σε ένα σοβαρό σκάνδαλο. Και πολύ φοβόμαστε ότι ίσως δεν είναι η μοναδική φορά.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Γιάννης Καλαφατέλης