logo


Η παραίτηση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Δ. Αλεξανδρή από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη της πλειοψηφίας, είναι η 4η που σημειώνεται στα σχεδόν τέσσερα χρόνια θητείας τής νυν Δημοτικής Αρχής.

Η πρώτη, και πάλι για επαγγελματικούς λόγους, ήταν αυτή της δημοτικής συμβούλου Π. Αγγέλικα, επιχειρηματία, από την Άνοιξη το Μάιο του 2015. Την κ. Αγγέλικα διαδέχθηκε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου η ψυχολόγος Α. Δήμου, που λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2016, οδηγήθηκε με τη σειρά της σε παραίτηση, μετά από έντονη διαφωνία για συγκεκριμένες επιλογές της Διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, την οποία και δημοσιοποίησε με ανοιχτή επιστολή. Τη θέση της κατέλαβε και κατέχει μέχρι σήμερα η συνταξιούχος καθηγήτρια Κ. Γκιζελή, η οποία μέχρι σήμερα περιορίζεται σε μια απλή παρουσία στις συνεδριάσεις. 

Τον Οκτώβριο του 2015 παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος ο Α. Πασιπουλαρίδης. Δήμαρχος Δροσιάς επί 4 τετραετίες, ιδρυτής της δημοτικής παράταξης Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση που ήταν η μείζων μειοψηφία επί  καλλικρατικής Διοίκησης Καλαφατέλη, επενεξελέγη το 2014 πρώτος σε ψήφους με το διάδοχο σχήμα των Ανοιχτών Οριζόντων και αποχώρησε έχοντας- κατά δήλωσή του- επιτύχει το στόχο που ήταν η εκλογική νίκη της παράταξής του αλλά και η μη επανεκλογή του τέως Δημάρχου. Τη θέση του κ. Πασιπουλαρίδη κατέλαβε και κατέχει μέχρι και σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Α. Μπέτσης, μετά και από την άρνηση των δυο υποψηφίων σπό τη Δροσιά, που είχαν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους, να αποδεχθούν το αξίωμα.

Τελευταία ήταν η παραίτηση, λόγω επαγγελματικού φόρτου, του γιατρού Γ. Αφάρα το Δεκέμβριο του 2016, με τη θέση του να καταλαμβάνει ο επιχειρηματίας Β. Τσαγκαράκης, θέση που διατηρεί μέχει και σήμερα.

Στις παραπάνω ανακατατάξεις, που διαφοροποιούν αρκετά το αρχικό πρόσωπο της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων, θα πρέπει βέβαια να προστεθούν και οι ανεξαρτητοποιήσεις 5 στελεχών της Δημοτικής Αρχής- των πρώην Αντιδημάρχων Β. Ρηγοπούλου, Σ. Μαγγίνα, Θ. Κρητικού, Η. Υφαντή και του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτου. Με την πιο πρόσφατη, του κ. Κρητικού, να σημειώνεται στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Δημοτική Αρχή προσέρχεται πλέον στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με 20 μέλη- έναντι των 25 με τα οποία και εξελέγη- με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κατά καιρούς προβλήματα κατά τις ψηφοφορίες των θεμάτων, ιδιαιτέρως αυτών που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία.