logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αχαρνές: 02.05.2018

Προς: Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ, Μ.Μ.Ε.

Tα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να μιλήσουμε με τους μαθητές μας!

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη δράση του συλλόγου, με θέμα:              «ζωγραφίζουμε για την ΕΙΡΗΝΗ». Μέσα από τη δράση αυτή, παρακινούμε τους μαθητές μας να μιλήσουν για την ειρήνη και τις επιπτώσεις του πολέμου στους λαούς, στα παιδιά χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους !

Η δράση αυτή είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων σχολικών ετών που διοργάνωσε ο σύλλογός μας, για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς: «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη» το 2015-16 και «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» το 2016-17.

Για την οργάνωση της δράσης:

Τα έργα  μπορούν να είναι ατομικά ή ομαδικά σε όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής – πνευματικής δημιουργίας: μουσική, βίντεο, ζωγραφική, κολλάζ, αφισέτες ή μεγάλα ταμπλό, κείμενα, φωτογραφίες κλπ. Οι ατομικές προσπάθειες, όσον αφορά τη γραφική ύλη, να έχουν διάσταση σε μέγεθος χαρτιού Α3 ή Α4 και οι ομαδικές μπορούν να είναι και σε μεγάλα ταμπλό, χωρίς να αποκλείεται κάθε άλλη πρωτοβουλία.

Σας καλούμε να στέλνετε στα μέλη του Δ.Σ ως Σύλλογος Διδασκόντων ή και μεμονωμένα ως τάξη  του σχολείου σας τα έργα των μαθητών σας μέχρι τις 18 Μαΐου 2018 για να παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ