logo


Την προσεχή Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στις 6.30 το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διονύσου, με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι το πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη. Υπενθυμίζεται πως η ΚΕΔΕ προσανατολιζόταν στη διεξαγωγή σχεδόν ταυτόχρονων συνεδριάσεων στους 325 Δήμους- μέλη της τις επόμενες ημέρες, με στόχο την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την απόσυρση του νομοσχεδίου με τον τίτλο “Κλεισθένης 1” που, κατά την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, “προσβάλλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης”.

*Ανάμεσα στα υπόλοιπα 29 θέματα περιλαμβάνεται και η- για δεύτερη χρονιά- φύλαξη δημοτικών χώρων, κτηρίων και εγκαταστάσεων, αρχικού προϋπολογισμού 406.000 ευρώ, που επιμερίζεται σε δυο δόσεις, 99.000 φέτος και 306.000 ευρώ το 2019. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπηρεσία, που σήμερα ασκείται από ιδιωτική εταιρεία με περιπολίες οχημάτων ανά το Δήμο, έχει αμφισβητηθεί έντονα μετά και από τα φαινόμενα βανδαλισμών και κλοπών σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους, αλλά και μετατόπισης των παραβατικών κρουσμάτων σε άλλη ώρα.  Επιπλέον ουδέποτε μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή έχει φέρει πλήρη απολογισμό πεπραγμένων, περιοριζόμενη παλαιότερα σε ένα Δελτίο Τύπου με ενδεικτικές περιπτώσεις επέμβασης της εταιρείας security.

*Επόμενο θέμα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για βελτιωτικές επεμβάσεις σε μήκος 278 μ. στη Λ. Διονύσου, προς τον Άγ. Πέτρο, έργο που είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2018.

*Η αποδοχή 216.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ, στη συνέχεια, αφορά στον εξοπλισμό των Παιδικών Χαρών του Δήμου Διονύσου, έργο για το οποίο η Τεχνική Υπηρεσία έχει εκπονήσει μελέτη προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποδεχθεί τη χρηματοδότηση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία, και να συμπληρώσει από Ίδιους Πόρους του Δήμου το ποσό των 154.000 ευρώ που υπολείπεται βάσει της μελέτης, ώστε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ. Ράικος να υποβάλει τη σχετική πρόταση προς χρηματοδότηση.

*Χορωδιακά είναι τα επόμενα τρία θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έρχονται από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας:

-Στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Διονύσου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χ. Λεγάκη με τη συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων από το Μαρούσι, το Ελληνικό και το Ηράκλειο.

-Οι τρεις Παιδικές Χορωδίες- junior, παιδική και νεανική- θα λάβουν μέρος σε ηχογράφηση δίσκου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με έργα Σταύρου Κουγιουμτζή στις 16 Μαΐου.

-Ενώ οι ίδιες Χορωδίες ετοιμάζουν τελετή λήξης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κρυονερίου για τις 23 Μαΐου.

*Από το ίδιο Τμήμα έρχεται και η πρόταση για τη διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης των εθελοντών που με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στη λειτουργία του. Η εκδήλωση προσδιορίζεται για τις 25 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου.

*Ακόμη μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε συνεργασία με την εφημερίδα Βόρεια Προάστια και τον Παιδικό Σταθμό Ονειροδρόμιο προγραμματίζει ο Δήμος Διονύσου για την Κυριακή 13 Μαΐου στην πλατεία Δροσιάς.

*Τέλος, θα συζητηθεί, αλλά έχει κιόλας αποφασισθεί μια που έχουν δημοσιευθεί οι σχετικές ανακοινώσεις και στον Τύπο, η “αναγκαιότητα συνδιοργάνωσης του 1ου Αττικού Αγώνα Δρόμου με το Δήμο Διονύσου και το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, που σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Στασινοπούλου, “ανήκει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Ψήφισμα του Δήμου επί του σχεδίου Νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου ο.ε.2018.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο του Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «Άθληση για όλους».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Εργασίες περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών Δήμου και Υποσταθμός Μέσης Τάσης Αντλιοστασίου Δ.Ε Διονύσου».

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και εξωραϊσμός του Δημοτικού Χώρου Περιπτέρου στην πλατεία της Δ.Κ Σταμάτας».

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθειας Αντικειμένων και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Έκδοσης, Εκτύπωσης, Εμφακέλωσης και Αποστολής Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Υβριδικό Ταχυδρομείο και Ταχυδρομικά Τέλη)».

ΘΕΜΑ 10ο:  ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Δ & Α ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΔΩΝ ΧΩΡΙΚΟΤΗΤΑΣ 10Μ3: ALRHA GREEN A.B.E.E.

ΘΕΜΑ 12ο: ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Υπηρεσίας Εκκενώσεις Βόθρων».

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων ».

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (PROJECT MANAGEMENT)»

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση χρονικής παράτασης της υπ’άριθμ 7925/02-03-2018 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 του Ν4412/2016, για την «Προμήθεια υλικού & λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, λογισμικού παρακολούθησης συντήρησης και υλικού & λογισμικού έκδοσης δελτίων κίνησης ΑΔΑΜ: 18SYMV002746979».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 24-04-2018.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) για την υπηρεσία φύλαξης κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων του Δήμου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 19ο: Λήψη απόφασης για την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου ως προς την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Διονύσου για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» από την Περιφέρεια Αττικής.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης σε παρόδιες οδούς της Αγ. Ιωάννου στη Δ.Κ. Σταμάτας».

ΘΕΜΑ 21ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 22ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 216.000,00€ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων” ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ‘Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας’

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 23ο: 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Μικτής Χορωδίας Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση αναγκαιότητας συμμετοχής της Junior, Παιδικής, Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου σε ηχογράφηση δίσκου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με έργα Σταύρου Κουγιουμτζή.

ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση αναγκαιότητας υλοποίησης της τελετής λήξης για τη χορωδιακή περίοδο 2017 – 2018 της Junior, Παιδικής, Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 26ο: Έγκριση αναγκαιότητας διοργάνωσης εκδήλωσης βράβευσης των εθελοντών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση αναγκαιότητας συνδιοργάνωσης εκδήλωσης του Δήμου Διονύσου με την εφημερίδα «Βόρεια Προάστεια» και τον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «Ονειροδρόμιο» για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση αναγκαιότητας συνδιοργάνωσης του 1ου Αττικού Αγώνα Δρόμου με το Δήμο Διονύσου και το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση αναγκαιότητας παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του λογισμικού διαχείρισης των ραντεβού του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση αναγκαιότητας για την συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων τύπου KONICA MINOLTA.