logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ:  03/05/2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ζούμε τα τελευταία χρόνια στον  Άγιο Στέφανο, μια ολοκληρωτική απαξίωση τη πόλης που κατοικούμε και δυστυχώς την παρακολουθούμε καρτερικά και την ανεχόμαστε μάλλον αδιάφορα.

Ακόμη και ο πιο μετριοπαθής κάτοικος της περιοχής, με όση καλοπροαίρετη διάθεση και αν έχει, παρατηρεί ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, έχει ξεχάσει την πόλη μας επιδεικτικά και προκλητικά.

Όλα τα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα που θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας (δασικό, οικιστικό, σχέδιο πόλης κ.λπ.) αλλά και τα έργα υποδομής που θα καθιστούσαν τον Άγιο Στέφανο μια σύγχρονη πόλη και θα έδιναν ανάσες στην καθημερινότητα των Πολιτών όπως το υπόγειο Parking, το Δημοτικό Κοιμητήριο, τα Διαδημοτικό έργο διαπλάτυνσης Λεωφόρων Μαραθώνος – Κρυονερίου,  το ΤΥΠΕΤ, το Δίκτυο Ακαθάρτων Υδάτων, η Πράσινη Ζωή στην Πόλη, και ενώ ήταν σχεδόν έτοιμα για εκτέλεση, έχουν διαγραφεί  από το σχεδιασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής ή καθυστερούν χαρακτηριστικά (π.χ. αποχέτευση ακαθάρτων, Δημοτικό Κοιμητήριο).

Αν πάλι κάνουμε λάθος, ας μας πουν σε ποιους κωδικούς του Προϋπολογισμού ή σε ποιες εγγραφές του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας, υπάρχει έστω μια συγκεκριμένη αναφορά για ένα από τα προαναφερόμενα έργα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Ακόμη και οι μικρές παρεμβάσεις στην πόλη μας είναι ανύπαρκτες.

Από το 2007  έχει να γίνει διαγράμμιση (διαβάσεις πεζών) στους κεντρικούς μας δρόμους όπως στη Λεωφόρο Μαραθώνος (ύψος βενζινάδικου), στη συμβολή των οδών Λεωφόρος Μαραθώνος και παράπλευρης των γραμμών ΟΣΕ οδού, ή στη διασταύρωση Κοιμήσεως Θεοτόκου και Ηρώων Πολυτεχνείου ή ακόμη στις οδούς έξω από τα Δημοτικά μας Σχολεία; Μόνο από θαύμα ή καλή τύχη δεν έχουμε σοβαρά ατυχήματα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκλέγονται στον Άγιο Στέφανο μπορούν να μας πουν αν  έχουν επισκεφθεί ποτέ καμιά από τις υπάρχουσες πλατείες της Πόλης μας (Ομονοίας, Δημοκρατίας ή Μαρίνου Αντύπα);

Το Ηρώον των Πεσόντων τούς  λέει τίποτα; Ούτε ο Επιτάφιος δεν περνάει από εκεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Μήπως προβληματίστηκε κανείς για το πώς ξηλώνονται τα «κολωνάκια» που έχουν τοποθετηθεί, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στους δρόμους με μεγάλη κίνηση,  γιατί δεν αποκαθίστανται άμεσα. Ίσως γιατί υπάρχει πλήρης διάλυση των πάντων ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Αλλά Κυρίες και Κύριοι θα πρέπει να είμαστε και δίκαιοι (!!!).

Από το Δελτίο Τύπου διαβάζουμε ότι: «Στον Άγιο Στέφανο ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού Υψηλάντου, στην διασταύρωση με την οδό Αθανασίου Διάκου και είναι σε εξέλιξη τα έργα για τη διαμόρφωση των παρτεριών και του φωτισμού». Τώρα ποια είναι η οδός Υψηλάντου που διασταυρώνεται με την Αθανασίου Διάκου δεν τη γνωρίζουμε, αλλά μήπως την γνωρίζουν  οι κάτοικοι της περιοχής;

Από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν μαζί με το Δελτίο Τύπου (4/4/2018) μπορούν να μας πούν σε ποια από τις φωτογραφίες αυτές εμφανίζεται  η οδός Υψηλάντου ή η οδός Αθανασίου Διάκου; Για ποια παρτέρια μιλάνε και ποιο φωτισμό και πού;

Βέβαια τοποθετήθηκαν 4 φώτα στην πλατεία Ομονοίας, ανάβουν τα … 2 (για οικονομία;;).

Αγαπητοί Φίλοι,

Παρακολουθούμε από κοντά όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανοίξουμε όλα τα μεγάλα θέματα που μας αφορούν και θα ζητήσουμε απαντήσεις από τη Διοίκηση του Δήμου πάντοτε με προτάσεις  γιατί αυτό επιτάσσει το καλό του τόπου.

Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη»

Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου