logo


Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» ζητά με ψήφισμά του το ΔΣ της ΚΕΔΕ, μετά τη χθεσινή (2/5) έκτακτη συνεδρίασή του, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Προέδρου της Γ. Πατούλη.

Παράλληλα η ΚΕΔΕ ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα καθώς και τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις της, επί του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε «να απορρίψει στο σύνολό του το συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου και να το επιστρέψει στον Υπουργό ως απαράδεκτο, γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει και καταθέσει επίσημα η Κ.Ε.Δ.Ε, αλλά και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, για να επιτελέσει το έργο του, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».

Ταυτόχρονα καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων να συνεδριάσουν άμεσα και να λάβουν αποφάσεις, στη βάση του σχετικού ψηφίσματος αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών από πολίτες και αιρετούς κατά της ψήφισης και εφαρμογής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα καλεί όλους τους Δήμους και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση και προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων να προσέλθουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Μαΐου.

Οδικός χάρτης της ΚΕΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον «Οδικό Χάρτη» της ΚΕΔΕ, καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της χώρας  να συγκληθούν στις 4 και 7 Μαΐου, καθώς και τα Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 8 και 9 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Επίσης συγκαλείται Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 11 Μαΐου και κοινό Συνέδριο  ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στις 12 Μαΐου.

πηγή: myota.gr