logo


Την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Οι όροι της δημοπρασίας, που θα είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική, για τη μίσθωση κτιρίου όπου θα μεταστεγασθούν οι υπηρεσίες του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού. Υπενθυμίζεται πως το σχετικό θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με έντονες αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας που μιλούσαν για φωτογραφικούς όρους στην προκήρυξη μίσθωσης του κτηρίου, αλλά και με διαφωνίες από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Π. Ταουξή. Η απόφαση είχε τότε ληφθεί κατά πλειοψηφία, ενώ δεν έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπως και καμιά άλλη από τις αποφάσεις εκείνης της συνεδρίασης (13/2/2018). Στη διακήρυξη δημοπρασίας, που θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, τονίζεται πως το ακίνητο επιφάνειας 180- 220 τ.μ. πρέπει να είναι στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου για να βρίσκεται κοντά τόσο στο Δημαρχείο όσο και στο κτήριο της πρώην Εφορίας όπου στεγάζονται πολλές δομές του συγκεκριμένου Τμήματος. Πρέπει επίσης να να βρίσκεται σε απόσταση από οχλούσες χρήσεις, όπως  σταθμοί κεραιών, υποσταθμοί υψηλής τάσης, πρατήρια καυσίμων, βιομηχανικές δραστηριότητες, οίκους ανοχής και χώροι τυχερών παιγνίων, σωφρονιστικά και νοσηλευτικά ιδρύματα, Νεκροταφεία κ.λπ., να έχει άδεια οικοδομής από το 1985 και μετά, να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τους βοηθητικούς χώρους, καθώς και ασφαλισμένο υπαίθριο χώρο φορτοεκφόρτωσης. Η διάρκεια της μίσθωσης θα ανέρχεται στα 6 χρόνια.

*Η ανακήρυξη ως προσωρινού του ίδιου, όπως και πέρυσι, αναδόχου που θα αναλάβει την υλοποίηση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων επιμόρφωσης, έναντι 188.500 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία DRASIS CAMP ΙΚΕ, που παράλληλα υλοποιεί και τα summer camps του Δήμου από το 2015 (σ.σ. οι όροι της σχετικής διακήρυξης θα συζητηθούν επίσης την προσεχή Τετάρτη 2/5). Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ειπώθηκε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Α. Στασινοπούλου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στους σχετικούς διαγωνισμούς προσέρχεται μόνο ένας, πάντα ο ίδιος, υποψήφιος ανάδοχος. Αποτέλεσμα αυτού, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του εν λόγω διαγωνισμού για τις επιμορφωτικές δράσεις, είναι η έκπτωση μόλις 1500 ευρώ, από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη των 190.000 ευρώ.

*Οι όροι διακήρυξης για την περίθαλψη και τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 74.400 ευρώ.

*Η ανακήρυξη ως οριστικού αναδόχου για την προμήθεια οργάνων Παιδικών Χαρών, αξίας 300.700 ευρώ, της εταιρείας ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, που στο ενεργητικό της έχει- μεταξύ άλλων- την κατασκευή και τον εξοπλισμό Παιδικών Χαρών στους Δήμους Κρέστενων Ηλείας, Ελευσίνας και Καρδάμυλων Χίου.

*Η ανακήρυξη τριών ακόμη οριστικών αναδόχων- για την προμήθεια και τοποθέτηση δάπεδου και αθλητικού εξοπλισμού στο Κλειστό Διονύσου, για την προμήθεια οργάνων  γυμναστικής για τις πλατείες, καθώς και για την προμήθεια επίπλων κ.λπ. για τα γραφεία του Δήμου.

Αναλυτική η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης & διάθεση πίστωσης για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής έτους 2018 στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ∆ΙΑ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ∆ΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ».

∆/ΝΣΗ ΑΝΘ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ/ΤΜ. ΑΝΘ. ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πιστώσεων για τη συμμετοχή υπαλλήλων του ∆ήμου ∆ιονύσου σε σεμινάρια και συνέδρια με σκοπό την επιμόρφωσή τους.

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ/ΤΜ. ∆ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2018 για την ανάθεση «Καθαρισμός ∆ημοτικών Κτιρίων του ∆ήμου ∆ιονύσου».

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: 1) Έγκριση Πρακτικού Νο.2 (∆ικαιολογητικών κατακύρωσης) Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΙΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ∆ΑΠΕ∆ΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕ∆ΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ∆.Κ. ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» CPV 45212220-4 & 37415000-0 Α∆ΑΜ: 17REQ002273848 2) Κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία ΣΙΛΓΟΥΝΤ ΕΠΕ ΑΦΜ 998616282 ∆ΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικού-κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού μειοδότη του συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια οργάνων γυμναστικής για πλατείες», συνολικού ποσού 69.936,00€, συμπ/νου ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικού για την προμήθεια επίπλων και κινητού εξοπλισμού και την ανάδειξη οριστικού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πρακτικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών» και λήψη σχετικής απόφασης ανάδειξης οριστικού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για την μεταστέγαση των υπηρεσιών του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικών Νο1 & 2 του Ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ∆ΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ∆ΗΜΟ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ συνολικής προϋπολογιζόμενης αξίας 190.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ – CPV: 79952100-3 (Υπηρεσίες οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων), Α∆ΑΜ: 18REQ002699016 και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 2/2018 μελέτης, των όρων του συνοπτικού διαγωνισμού για υπηρεσίες ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης εκδηλώσεων ∆ήμου ∆ιονύσου και ορισμό επιτροπής για την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση πρακτικών οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος ανοικτού διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδοτών για την προμήθεια ανταλλακτικών συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για την πληρωμή των ∆ικαστικών εξόδων και των τόκων υπερημερίας ∆ιαταγών Πληρωμής.

ΘΕΜΑ 13ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου A ́ τριμήνου οικονομικού έτους 2018.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση της μελέτης και καθορισμός των όρων διακήρυξης για την υλοποίηση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Summer Camp ∆ιονύσου 2018» στον ∆ήμο ∆ιονύσου, με ∆ημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό ∆ιαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής και ορισμός υπολόγου, για την αντιμετώπιση των δαπανών που θα προκύψουν για την υλοποίηση Φιλοξενίας – Γάλλων μαθητών στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών των γυμνασίων Αγίου Στεφάνου και ∆ροσιάς και μαθητών του College Michel Colucci της πόλης Rougemont-le Chateau της Γαλλίας βάσει του υπογραφέντος Συμφώνου -Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των ∆ήμων ∆ιονύσου και Rougemont-le Chateau της Γαλλίας.

ΤΜ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση της δαπάνης και διάθεση πίστωσης, έγκριση της μελέτης και των όρων της διακήρυξης για την Περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων ∆ήμου ∆ιονύσου και ορισμός επιτροπής για την διεξαγωγή του συνοπτικού διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: Επικαιροποίηση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής παροχή εντολής νομικής εκπροσώπησης.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την «Προμήθεια Συλλεκτήρων Ανακυκλώσιμων Οικιακών Απορριμμάτων Εσωτερικού και Εξωτερικού Χώρου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για Συμμετοχή Υπαλλήλου σε Επιμόρφωση στον Τομέα της Ασφάλειας και Υγιεινής στην Εργασία.

ΘΕΜΑ 20ό: Αίτημα της κ. Κουτσαντώνη Μαρίας περί καταβολής αποζημίωσης συνολικού ποσού 230,00 ευρώ για ζημιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου της από πτώση σε λακκούβα επί του οδοστρώματος.