logo


Κυκλοφόρησε ήδη από την Ένωση Γονέων Διονύσου κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών απο τους γονείς των μαθητών των σχολείων της πόλης, με στόχο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία Μαθητικού Στεκιού στον Άγ. Στέφανο. Όπως έγραψε πρόσφατα η Οδός Διονύσου, η Ένωση προτείνει ως κατάλληλο χώρο το δημοτικό ακίνητο όπου λειτουργούσε το καφέ ΚΑΜΕΛΙΑ, στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, το οποίο ο Δήμος Διονύσου πρόκειται να δημοπρατήσει σύντομα:

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Πολιτισμός και νεολαία

Πάντα η εφηβεία είναι η περίοδος που τα παιδιά μας αρχίζουν να έχουν μια πρώτη επαφή με την πραγματικότητα και τον πολιτισμό των «μεγάλων». Και πάντα αυτή η σχέση αρχίζει δύσκολα, με την αμφισβήτηση και την ορμή που το νέο θέλει να σπρώξει το «παλιό». Η κρίση δυσκολεύει τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Η ανάγκη για επιβίωση αποτελεί πλέον πρώτη προτεραιότητα. Το διαδίκτυο, με τις νέες δυνατότητες που έφερε για απομακρυσμένη ηλεκτρονική συνομιλία μέσω κάθε είδους gadjets, αλλάζει βίαια τον τρόπο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς.

Η παρέα, η μουσική, ο χορός, το βιβλίο, το ράδιο, ο πραγματικός κινηματογράφος όλο και υποχωρούν από την καθημερινότητά μας και δεν παίρνουν την θέση που θα έπρεπε στην συνείδηση των παιδιών μας. Έτσι όμως απουσιάζουν και τα απαραίτητα εφόδια που θα πρέπει να έχουν για να αντιμετωπίσουν την ζωή.

Στην περιοχή μας υπάρχουν δράσεις και φορείς, που έχουν συνεισφέρει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι όμως λίγα και κόντρα στο ρεύμα της εποχής, που θέλει τον πολιτισμό να διαμορφώνεται από εμπορικά πολυκέντρα τύπου Mall, τα μεγάλα μαγαζιά του κέντρου, τα πρωινάδικα και τα realities της τηλεόρασης.

Η πρότασή μας

Οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν να αφουγκραστούν αυτή την κατάσταση και να δώσουν, στο μέτρο των δυνάμεών τους, μια συγκροτημένη απάντηση που αρμόζει σε κάθε σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα. Ονειρευόμαστε ένα «κέντρο» στο κέντρο της πόλης μας, που θα γίνει το σημείο αναφοράς για τους νέους μας και θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο στην έννοια της διασκέδασης και του πολιτισμού.

Η «Καμέλια» αποτελεί την πιο κατάλληλη και ενδεδειγμένη λύση για τον παραπάνω στόχο. Είναι ένας δημοτικός χώρος στο κέντρο του Δήμου μας κοντά στην πλατεία. Έχει τις υποδομές που χρειάζονται για να διαμορφωθεί  με σχετικά μικρό κόστος, ο χώρος που θα φιλοξενήσει τους νέους μας.    

Ένας χώρος με επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και με δωρεάν WIFI. Με πινγκ πονγκ αλλά και βιβλία και περιοδικά. Με δυνατότητα και χώρο για μουσικές πρόβες και βραδιές από νεανικά συγκροτήματα. Με διαλέξεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα έχουν λόγο οι ίδιοι οι μαθητές των σχολείων μας. Με χορούς και συναυλίες.

Ένας χώρος όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, να συζητάνε για να μαθαίνουν και να μαθαίνουν να συζητάνε. Θα προβληματίζονται και δεν θα καταπίνουν ό,τι τους πλασάρεται σαν νέο. Που θα προστατεύονται από τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους, όχι μόνο γιατί απαγορεύονται, αλλά κυρίως γιατί δεν τα χρειάζονται

Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

(Ακολουθούν υπογραφές)