logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διονύσου  πραγματοποιήθηκε,  υπό την προεδρία του Δημάρχου, κ. Διονύση Ζαμάνη, την Παρασκευή  20 Απριλίου στη Σταμάτα, με θέμα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στην ομιλία του αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ενόψει της αντιπυρικής και τόνισε την ανάγκη για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, στο χρονικό διάστημα που απομένει,  ώστε η κοινή προσπάθεια όλων να αποδώσει καρπούς. Σταθερός μας στόχος μας είναι, επεσήμανε, η οργάνωση και διατήρηση ενός ισχυρού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ικανού να ανταποκριθεί στη διαχείριση των πυρκαγιών αλλά και εν γένει των φυσικών καταστροφών και των άσχημων καιρικών φαινομένων.

Ο κος Ζαμάνης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους   για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ενώ εξήρε και την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση όλων των συμβάντων που έχουν προκύψει  και που οφείλεται, όπως τόνισε, στην καλή προετοιμασία και τη  σωστή οργάνωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Τέλος, αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο των εθελοντών της πολιτικής προστασίας, τους οποίους ευχαρίστησε για τη μεγάλη  προσφορά τους.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κα Καλλιόπη Ταουξή υπογράμμισε,  μεταξύ άλλων,  τη σημασία της συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων για την εκτέλεση έργων και δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών καθώς και την απαραίτητη, έγκαιρη καταγραφή των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων  φορέων, στις οποίες εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει  μέχρι σήμερα αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία. Τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση συντήρησης πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου, στον έλεγχο καλής λειτουργίας πυροσβεστικών κρουνών, στη συντήρηση δασικών δρόμων καθώς και στην αποψίλωση πρανών και οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα με στόχο το επιχειρησιακό σχέδιο να έχει με τη μεγαλύτερη δυνατή  αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Η προϊσταμένη της πολιτικής  προστασίας Περιφ/κής  Ενότητας  Ανατ.  Αττικής, κ. Παρασκευή  Βασιλοπούλου, ο δασάρχης Πάρνηθας, κ. Γιώργος  Ζαρείφης, ο δασάρχης Πεντέλης, κ. Αθανάσιος Ρέππας, η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, κα Αγγελική Πέππα, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Παναγιώτης Τσούκας, Γιάννης Καλαφατέλης και  Κυριάκος Κοντάκης, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., κ. Βλάσης  Σιώμος, το μέλος του δ.σ. του ΣΥΝ.ΠΑ., κ. Βασίλης Λαζάρου, ο δασονόμος Αγ. Στεφάνου, κ. Κώστας  Μούγιος, ο επιπυραγός κ. Γιάννης  Αρτοποιός από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών, ο  επιπυραγός κ. Κώστας  Αλεξόπουλος από τον 6ο   Π.Σ. Αθηνών, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Θεόδωρος  Κατσάπης από το Α’  Τμήμα  Τροχαίας  ΒΑ  Αττικής,  ο γ. γ. των Ε.Δ.Δ.Δ.  Ροδόπολης,  κ. Μάριος Σκριβάνος, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.  Αγ. Στεφάνου, κ. Γιώργος Μαλατάντης, ο αντιπρόεδρος του Σ.Π.Π.Ε.  Κρυονερίου, κ.  Γιώργος Φάμελος, ο γ.γ. του Σ.Ε.Π.Π. Άνοιξης, κ. Κώστας Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.  Διονύσου, κ. Δημήτρης Πιτιανούδης,  ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διονύσου, κ. Αναστάσιος Μπάσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.