logo


Παρόλο που ο Δήμος Διονύσου περιλαμβάνεται στους φορείς που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική εκστρατεία Let’s do it Greece 2018, την προσεχή Κυριακή 29 Απριλίου, εντούτοις καμιά δράση δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ακόμη, μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο μόνος Σύλλογος που πριν από λίγη ώρα ενημέρωσε για τη δράση του εκείνη την ημέρα, είναι οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, οι οποίοι θα καθαρίσουν το μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκλήσι  του Προφήτη Ηλία, πάνω από τη Ρέα, το πραύλιο και την πηγή που βρίσκεται εκεί κοντά:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση του Let’s do it 2018 θα αναλάβει να καθαρίσει, από τα κλαδιά των πεύκων και των θάμνων, το μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Πεντέλη (πάνω από την Ρέα). Ένα από τα τρία εκκλησάκια πάνω στο Διόνυσο και το πιο γνωστό λόγω της θέσης του, είναι ο Προφήτης Ηλίας. Βρίσκεται μέσα στο Δάσος. Κοντά του ένα ξέφωτο που έχει θέα στην Παραλία της Νέας Μάκρης. Η πρόσβαση σε αυτό, μπορεί να γίνει από την κάτω πλευρά του Διονύσου από την Περιοχή της Ρέας. Το Μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό το εξωκκλήσι είναι αρκετά απότομο και δύσβατο. Το μονοπάτι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να το καθαρίσουμε και να το κάνουμε βατό για τον περισσότερο κόσμο.

Αφού φτάσουμε στο εκκλησάκι, θα καθαρίσουμε τον προαύλιο χώρο και την παρακείμενη πηγή. Το έργο είναι αρκετά δύσκολο. Για τον λόγο αυτό εξοπλιστείτε κατάλληλα και δώστε το παρών στις 29 του Απρίλη 10 π.μ έξω από το γραφείο του Συλλόγου των Εθελοντών, Λ Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών στο Διόνυσο, (πίσω από το περίπτερο ). Μπορείτε να φέρετε και το κολατσιό σας και να συνεχίσουμε με πικ νικ γιατί ο χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος για κάτι τέτοιο.

Σας περιμένουμε. Πληροφορίες Τηλ. 6945259282.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Πιτιανούδης Δημήτριος