logo


Μακριά από το στόχο των 10.000 κατοίκων- δημοτών – εργαζομένων, έμεινε η σημερινή, Κυριακή 22 Απριλίου, συγκέντρωση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, που είχαν οργανώσει οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς κατά της τοποθέτησης διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγ. Στέφανο, κάτι που παραδέχτηκε από μικροφώνου και ο πρόεδρος της διαδημοτικής επιτροπής, Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δ. Λιανός. Οι πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των συγκεντρωθέντων σε 2000 περίπου, που έκλεισαν για πάνω από μιάμιση ώρα την κυκλοφορία στη γέφυρα, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, πολλών τηλεοπτικών συνεργείων και drones. Στους 9.000 εντούτοις ανεβάζει τον κόσμο που προσέτρεξε στο κάλεσμα κατά των διοδίων η διαδημοτική Επιτροπή, τοποθετώντας μάλιστα τη μεγαλύτερη προσέλευση στις 12 το μεσημέρι. 

Το δυναμικό παρών έδωσαν τοπικοί Σύλλογοι και φορείς από τους δυο Δήμους, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπολης και Κρυονερίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ροδόπολης, το ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου, η Ένωση Γονέων Διονύσου, η Χορωδία Σεμέλη και το ΚΑΠΗ Διονύσου, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι της Κηφισιάς κ.λπ.

Στη συγκέντρωση προσήλθαν σχεδόν σύσσωμα τα Δημοτικά  Συμβούλια των δυο Δήμων, καθώς και μέλη των Τοπικών και Συνοικιακών Συμβουλίων της κάθε περιοχής, πρώην Δήμαρχοι από το Διόνυσο και την Κηφισιά, ενώ για λίγο παρευρέθη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου παρευρέθη η Ι. Στεργίου, που στο σύντομο χαιρετισμό της επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας στους Δήμους και τον αγώνα τους κατά των διοδίων, ενώ παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος. Παρόντες επίσης η επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Πρόεδρος της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, αλλά και πολιτευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ισχυρό μπλοκ είχε το ΚΚΕ, καθώς και τα κινήματα πολιτών κατά των διοδίων. 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι Κηφισιάς Γ. Θωμάκος και Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που υπογράμμισαν πως ο αγώνας κατά των διοδίων μόλις σήμερα ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, ενώ εξαιρετικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του Δ. Μανδάλακα, Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Β. Αττικής (ΣΕΒΑ), που αμέσως μετά έδωσε τη θέση του στο βήμα σε εργαζόμενο στη βιομηχανική περιοχή. Και οι δυο μετέφεραν την αγωνία των 600 επιχειρήσεων με τους 7000 εργαζομένους, για την οικονομική αφαίμαξη και την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα σημάνει η τοποθέτηση διοδίων στους δυο κόμβους.

Η συγκέντρωση έκλεισε με συμβολική πορεία πάνω στη γέφυρα, η οποία στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη είχε αποκλειστεί από αστυνομικά οχήματα, ενώ κομμάτι των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής πανώ για τα διόδια στον Ωρωπό, πραγματοποίησε μικρή πορεία προς το κτήριο των γραφείων της Νέας και της Κεντρικής Οδού, στον παράδρομο της Εθνικής.

Η διαδημοτική Επιτροπή έχει δώσει νέο ραντεβού για σήμερα στις 5 το απόγευμα, για να αποτιμήσει τις κινήσεις κατά των διοδίων που οδήγησαν στη σημερινή κεντρική συγκέντρωση στη Βαρυμπόμπη, αλλά και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, μια που εκκρεμούν οι αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δυο Δήμοι, ο ΣΕΒΑ και η Περιφέρεια Αττικής ενώπιον του ΣτΕ.