logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γύρω από το ζήτημα των διοδίων στους οδικούς άξονες. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια, αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, που με τον ιδρώτα τους πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να κατασκευασθούν.

Συγκεκριμένα, για τους δήμους του Διονύσου και της Κηφισιάς, η συγκυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο της, μαζί με τον πάροχο «Νέα Οδός Α.Ε.», ενέκριναν την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από την αύξηση της τιμής στο αντίτιμο διέλευσης τόσο στα διόδια των Αφιδνών όσο και στα διόδια του Καπανδριτίου και Μαλακάσας, έτσι ώστε το κόστος του έργου να πέσει πάλι στις πλάτες των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τις δημοτικές αρχές η συγκυβέρνηση, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της. Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο, για κάρτες ελεύθερης διέλευσης, για ακόμα μια φορά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό της περιοχής μας.

Θλίψη προκαλούν επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, τα οποία αφού στήριξαν τη Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζονται ως απατημένοι σύζυγοι… Είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στο ξέπλυμα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα εμφανίζονται ως «ανένταχτοι αριστεροί» καλώντας ξανά σε ενωτικούς αγώνες με δημάρχους που στηρίζουν την πολιτική της παραχώρησης. Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικές αρχές, δεν λένε κουβέντα για κατάργηση όλων των διοδίων, αφού αποδέχονται την αρχή ότι για να έχουμε δρόμους πρέπει να υπάρχουν διόδια, να πληρώνει ο λαός για να έχει πρόσβαση.

Αρκετά!!!

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να αντιπαλέψει ένα ακόμα αντιλαϊκό σχέδιο τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να μην επιτρέψει να εγκατασταθούν πλευρικά διόδια, συστήματα ηλεκτρονικής χρέωσης, και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων.

ï Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.

ï Απαιτούμε την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που επιβάλλουν τα διόδια.

ï Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Κομματικές Οργανώσεις Διονύσου-Κηφισιάς