logo


Την προσεχή Κυριακή 22 Απριλίου και για δυο ώρες (11π.μ.-1μ.μ.) οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς έχουν δώσει ακόμη ένα ραντεβού στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, στην προσπάθεια να αποτρέψουν την τοποθέτηση οιουδήποτε είδους διοδίων στις περιοχές τους. Στόχος η συγκέντρωση τουλάχιστον 10.000 κατοίκων, δημοτών και εργαζομένων. Άγνωστο παραμένει εντούτοις πώς εξυπηρετείται αυτός ο στόχος με τη διοργάνωση παράπλευρης εκδήλωσης του Δήμου Διονύσου- ενημέρωσης και δωρεάν ελέγχου για μυοσκελετικές παθήσεις σε παιδιά και ενήλικες- την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της διαδημοτικής- διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των διοδίων, ξεκίνησε ήδη από χθες Δευτέρα 16 Απριλίου το πρωί η διανομή από δημοτικούς συμβούλους- και όχι μόνο- ενημερωτικού υλικού στους διερχόμενους από τον κόμβο του Αγ. Στεφάνου. Στόχος είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης διοδίων, την προσεχή Κυριακή 22 Απριλίου στη Βαρυμπόμπη, στην οποία οι δυο Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν 10.000 κατοίκους και εργαζομένους στην περιοχή.

Παράλληλα οι εργάτες στα απορριμματοφόρα του Δήμου, μαζί με την αποκομιδή των απορριμμάτων, μοιράζουν το αντίστοιχο υλικό σπίτι σπίτι, ώστε να φτάσει σε όλες τις γειτονιές της πόλης το μήνυμα για τη συγκέντρωση.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πρόκειται να αναρτηθούν πανώ σε κεντρικά σημεία του Δήμου, ενώ αφίσες και υλικό έχουν μοιραστεί στα καταστήματα καθώς και στους χώρους συνάθροισης κοινού, ενώ παραμονές της συγκέντρωσης προγραμματίζεται να βγουν και μεγάφωνα στους δρόμους για να ενημερώνουν τους κατοίκους σχετικά.

Επιπλέον, μισθωμένα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους κατοίκους του Διονύσου προς και από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης, ξεκινώντας από κάθε Δημοτική Κοινότητα στις 10 το πρωί: 1) Άγιο Στέφανο (διάβαση ΟΣΕ, έμπροσθεν νηπιαγωγείου) 2) Άνοιξη (πλ. Ηρώου) 3) Διόνυσο (έμπροσθεν 2ου Δημ. Σχολείου, Διονύσου και Γρ. Κυδωνιών) 4) Δροσιά (πλ. Στρατηγού Πετρίτη, έμπροσθεν υποκ. τρ. Πειραιώς) 5) Κρυονέρι (πλ. Μικράς Ασίας) 6) Ροδόπολη – Σταμάτα (πλ. Σταμάτας 10:00, πλ. Ροδόπολης 10:15).

Παραμένει εντούτοις η ανακοίνωση για παράπλευρη εκδήλωση του Δήμου σχετικά με τις μυοσκελετικές παθήσεις την ίδια ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Πολυϊατρείο. Η ίδια ανακοίνωση- που δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή (17/4 και ώρα 1μ.μ.) ανακληθεί-  εμφανίζεται σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου και στο αυτοδιοικητικό site localit.gr, και αυτό παρά το αίτημα της διαδημοτικής- διαπαραταξιακής Επιτροπής να αναβληθούν και να μετατεθούν όλες οι άλλες εκδηλώσεις του Δήμου, ώστε να μην υπάρχει κανένας περισπασμός στην επιθυμούμενη κινητοποίηση του κόσμου.