logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης βράβευσε το 1ο δημοτικό σχολείο Διονύσου για την επιτυχημένη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Γουλανδρή.  Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν  σχολεία από όλη την Ελλάδα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, 1 Λύκειο), αφού πρώτα παρουσίασαν ένα μέρος του περιβαλλοντικού τους Προγράμματος.

Αξιοσημείωτη  είναι τα  τελευταία έτη, η συμμετοχή του 1ου δημοτικού σχολείου Διονύσου σε Προγράμματα και  Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  με στόχο να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των μαθητών

Μετά τη βράβευσή του για τις επιτυχημένες και πρωτότυπες δράσεις, που υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» κατακτώντας την πράσινη σημαία, συνέχισε τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες του, συμμετέχοντας σε ποικίλα προγράμματα.

Ως αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήρθαν μέσα στο 2018 δύο ακόμα βραβεύσεις, που αφορούν στη σχολική χρονιά 2016 – 2017. Η πρώτη που προαναφέρθηκε και η δεύτερη που αφορά στο ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας για τη δράση: «Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος», την εκστρατεία της Action Aid Ελλάδας που επιλέχθηκε μεταξύ 85 συμμετοχών από 27 χώρες της Ευρώπης και βραβεύτηκε  με το Global Education Innovation Award, από τον διακρατικό φορέα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη, Global Education Network Europe.

Παράλληλα, στην τρέχουσα σχολική χρονιά το 1ο δημοτικό σχολείο Διονύσου έχει αναπτύξει διασχολικές συνεργασίες, τόσο εντός της Ελλάδας με το Μποδοσάκειο Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών, όσο και εκτός Ελλάδας σε συνεργασία με το British Council.

O Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης δήλωσε σχετικά με τις διακρίσεις του σχολείου:  «Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους δασκάλους, τον προηγούμενο διευθυντή κ. Δ. Βενάρδο και τον νυν κ. Φώτιο Περρή για τις εξαιρετικές δραστηριότητες του 1ου δημοτικού σχολείου Διονύσου. Με τη συμμετοχή τους σε πολύ σημαντικά προγράμματα διευρύνονται οι ορίζοντες των μαθητών και διασφαλίζεται με τον πιο γόνιμο και σύγχρονο τρόπο η πρόσβασή τους στη γνώση. Όλα τα σχολεία του δήμου Διονύσου κρατούν σε υψηλό επίπεδο την εκπαιδευτική διαδικασία και ο Δήμος, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στέκεται αρωγός σε αυτή τους την προσπάθεια, προς  όφελος των παιδιών μας».