logo


Ακόμη έναν κύκλος ανταλλαγής Δελτίων Τύπων ξεκίνησε ανάμεσα στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενωτική Πρωτοβουλία και τη Διοίκηση του Δήμου. Η αντιπαράθεση σήμρα κλιμακώνεται με ανακοίνωση “επί του προσωπικού” του δημοτικού συμβούλου της Ε.Π. Στ. Κριεμάδη, με συγκεκριμένες καταγγελίες για απ’ ευθείας αναθέσεις υπό τον μανδύα του ανταγωνισμού με τη συμμετοχή περισσότερων του ενός υποψηφίων εργολάβων, καθώς και για το “μοντέρνο” περίπτερο στη Σταμάτα δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο, ενώ απαντά στους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε προσφάτως από την παράταξη της πλειοψηφίας Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες:

Κύριε Δήμαρχε,

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ευθύς εξ αρχής.

Λοιπόν, επί 3,5 χρόνια υπηρετώ σωστά και υπεύθυνα τους δημότες οι οποίοι με εξέλεξαν εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Σύμβουλο, με παρουσία σε όλα σχεδόν τα Δ.Σ., παραμερίζοντας επαγγελματικές δραστηριότητες και προσωπικές υποχρεώσεις.

Στο χρονικό  διάστημα   αυτό   έχω υπερψηφίσει το  70%   περίπου των θεμάτων που έχουν   εισαχθεί   για   συζήτηση   και   απόφαση   στο   Δ.Σ.,   με   γνώμονα   το   καλό   των δημοτών και του Δήμου μας. Και το  πράττω αυτό σε πλήρη  αντιδιαστολή  με την στάση   που   κρατούσατε   εσείς   όταν   ήσασταν   στα   έδρανα   της   αντιπολίτευσης   και καταψηφίζατε   με   μαύρη   και   καταστροφική   λογική   το   99%   των   θεμάτων   που εισηγούνταν η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα μας. Είναι γνωστή πλέον σε όλους η πάγια τακτική σας, όταν δεν ξέρετε τι να πείτε ή όταν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, να   ισχυρίζεστε   ότι   στρεφόμαστε   εναντίον   των   υπηρεσιακών   στελεχών   και των υπαλλήλων του Δήμου.

Κύριε Δήμαρχε, πρέπει –επιτέλους- να το αντιληφθείτε. Δεν βρέχει, σας φτύνουν. Το επαναλαμβάνω   για   να   το   εμπεδώσετε.   Αναφέρομαι   σε   εσάς   και   στον   Γενικό Γραμματέα, που εσείς επιλέξατε και διορίσατε και εμείς πληρώνουμε. Σε εσάς, ως υπεύθυνο   δήμαρχο  αλλά  και  ως  λογιστή  και  επαγγελματία   της   αγοράς,   και  στον εισηγητή  Γ.Γ. σας, που,  ενώ  γνωρίζατε    οφείλατε   να  γνωρίζετε-  ότι ο   επίσημος αντιπρόσωπος έχει τιμές κατά 40% περίπου ακριβότερες από τα καταστήματα, εσείς τις αυξήσατε ακόμη περισσότερο, κατά 15%. Τόσο γενναιόδωροι. Τόσο κιμπάρηδες. Με   τα   λεφτά  των  δημοτών. Και,   όλως  τυχαίως,   ακριβώς   στο   όριο  της  απευθείας ανάθεσης. 19.955 ευρώ. Αν θέλατε να προστατέψετε τα συμφέροντα του Δήμου, αν θέλατε να υπηρετήσετε τις αρχές της χρηστής διοίκησης και αν θέλατε να είστε καθαροί, θα προσθέτατε στην μελέτη ένα και μόνο τόνερ (τα 150 θα γίνονταν 151) και τότε θα χρειαζόταν πρόχειρος διαγωνισμός. Αλλά,   σε   ποιους   μιλάω   για   χρηστή   διοίκηση,   καθαρότητα   και   διαφάνεια;   Στους Ανοικτούς  Απευθείας  Ορίζοντες, που  –ως   δημοτική  αρχή- υλοποιούν το  80%  και παραπάνω των συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις!

Δείτε, παρακάτω και συγκρίνετε τιμές:

Πολύ απλά τώρα για να το καταλάβει κάθε πολίτης. Όταν το ποσό είναι κάτω από 20.000€   γίνεται   απευθείας   ανάθεση.   Ο   Δήμαρχός   μας,   όπως   θα   αποδείξω παρακάτω, καλεί  έναν εργολάβο ο οποίος φέρνει μαζί του και άλλους δυο λαγούς-εργολάβους.   Ο   πρώτος   δίνει   έκπτωση   0,5%,   ο   δεύτερος   0,6%   και   ο   τρίτος,   και φθηνότερος,   δίνει   έκπτωση   0,7%   και   παίρνει   την  υπερτιμολογημένη  δουλειά.Υπάρχει,   δηλαδή,   ανταγωνισμός,   έχει   δοθεί   το   έργο   με   την   πιο   χαμηλή   και   πιο συμφέρουσα   προσφορά   αλλά   τα   λεφτά   του   δημότη   έχουν   πετάξει.   Τι   δεν καταλαβαίνεις δημότη από την πάγια τακτική του Δημάρχου;

Ας   έρθουμε   τώρα   και   στις   προηγούμενες   γελοίες,   κατά   δήλωσή   σας   κ.   Δήμαρχε, δημόσιες τοποθετήσεις μου. Στην πρώτη, πράγματι έκανα λάθος και όσο και αν το είχα ψάξει δεν ήταν δυνατό να το γνωρίζω. Ό,τι έκανα όμως ήταν για το κοινό καλό και το συμφέρον όλων των δημοτών. Αλλά, να σας θυμίσω κ. Δήμαρχε ότι κατάπιατε την γλώσσα   σας   και   μετά   την   αμηχανία   δηλώσατε   πως   πράγματι   αν   συμβαίνει   θα διορθωθεί. Σας χρειάστηκε, μάλιστα, μια βδομάδα για να καταλάβετε τι γίνεται. Και αν εγώ είμαι αδικαιολόγητος μια φορά που δεν γνώριζα, εσείς είστε αδικαιολόγητος δέκα.

Στην δεύτερη περίπτωση, ως προς την ειδική πρόσκληση προς τον ΤΟΞΟΤΗ, μην εκτίθεσθε.   Μόλις   προχθές,   στην   διαπαραταξιακή   επιτροπή   για   την   αποχέτευση, περιγράφηκε ο ορθός   τρόπος με τον οποίο θα γίνει η νέα ειδική πρόσκληση και αυτός   δεν   διαφέρει   καθόλου   από   αυτόν   που   είχα   προτείνει   εγώ   τότε.   

Για   την αποχέτευση όμως θα τα ξαναπούμε στο προσεχές μέλλον. Για όλα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που έχετε διαπράξει με το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτήν την στιγμή στον Δήμο μας και την πλήρη ανικανότητά σας να το διαχειριστείτε.

Ας εξετάσουμε τώρα τους ισχυρισμούς σας περί ανταγωνισμού, χαμηλότερων τιμών,του ιστοτόπου του Δήμου και του ΚΗΜΔΗΣ, που έχει να ενημερωθεί από πέρυσι. Και αυτά με αφορμή το περίπτερο της Σταμάτας.Υπερηφανεύεστε ότι κοσμεί και αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της πλατείας αλλά αυτό   το   βλέπετε   και   το   διαπιστώνετε   μόνο   εσείς   και   οι   σύμβουλοί   σας,   που διακρίνεστε για τις αρχιτεκτονικές σας γνώσεις και την καλαισθησία. Δίπλα σε έναν αρχαιολογικό   χώρο,   σε   μια   ιστορική   εκκλησία   που   προστατεύεται   από   το   τμήμα βυζαντινών αρχαιοτήτων, κάνατε ένα μοντέρνο περίπτερο. Τα λόγια είναι περιττά. Για τα λεφτά όμως ούτε κουβέντα. Παραθέτω παρακάτω την με αρ. 199 απόφαση του Δημάρχου, με την οποία υλοποιεί μια ακόμη  κρυστάλλινη  απευθείας ανάθεση για την επισκευή του περιπτέρου τηςΣταμάτας και σας παρακαλώ να προσέξετε την τρομερή σύμπτωση των προσφορών. Με εγκεκριμένη δαπάνη 20000 ευρώ, οι προσφορές απέχουν 95 ευρώ η πρώτη απότη δεύτερη και 94 ευρώ η δεύτερη από την τρίτη!

Δείτε, παρακάτω, και τη σύμβαση με το μειοδότη και προσέξτε την κοστολόγηση κάθε εργασίας!

Όσον   αφορά   στους   ανοίκειους   και   προσβλητικούς   χαρακτηρισμούς   προς   το πρόσωπό   μου,   δεν   εκπλήσσομαι   διόλου   γιατί   την   ύβρη   και   την   συκοφαντία,   τις συνηθίζετε και εσείς προσωπικά και τα μέλη της παράταξής σας και τα ανώνυμα παπαγαλάκια σας! Να σας υπενθυμίσω, μόνο, ή –καλύτερα- να σας πληροφορήσω ότι στην δημοκρατία είναι   αναγκαίος   ο   συνεχής   έλεγχος   των   εκλεγμένων   και   των   πράξεών   τους,   η δημοκρατική δε συνείδηση περιλαμβάνει τον σεβασμό του άλλου, της γνώμης, της ελευθερίας   και   της   προσωπικότητάς   του.   Όπου   επικρατεί   αυταρχικότητα,   όπου τονίζεται η έννοια της αυθεντίας και οι “άρχοντες” μετατρέπονται σε ταμπού, εκεί δεν υπάρχει δημοκρατία. Οφείλετε, λοιπόν, σεβασμό σε όσους σας ασκούν κριτική. Η κριτική αντιμετώπιση της εξουσίας, ο  διαρκής έλεγχός της και η αμφισβήτησή της είναι θεμελιώδεις όροι για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κύριε Δήμαρχε,

Τα  δικά  μου   μελάνια   είναι  διαφανή.  Τα  δικά  σας  δυστυχώς  είναι   κατάμαυρα.  Και κίτρινα είναι αυτά των διαφόρων post που εγώ δεν διαθέτω. Εσείς άραγε διαθέτετε κανένα;

Υ.Γ. 1:   Μην  κρύβεστε πίσω   από  την  παράταξή  σας  και  από  οποιονδήποτε  τρίτο. Μιλήστε με το όνομά σας.

Υ.Γ. 2:   Μιλάτε  συνεχώς  για   γελοιότητες. Πρέπει   να κοιτάζεστε  πολλές φορές στον καθρέπτη κάθε πρωί και σας επηρεάζει η εικόνα που βλέπετε. Να το αποφεύγετε. 

Υ.Γ. 3: Σας ενημερώνω ότι έχω κάνει ασφάλεια πυρός. Γιατί…ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.

Υ.Γ. 4: Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορό σας. Θα σας αφήσω να συνεχίσετε να   το   κάνετε   με   τους   άμισθους   και   έμμισθους   συμβούλους-επικοινωνιολόγους-λασπολόγους φίλους σας και τα χυδαιολογούντα παπαγαλάκια σας που ανώνυμα και αρρωστημένα εκτονώνονται στα διάφορα post που σας στηρίζουν.

Υ.Γ. 5: Και παραδεχτείτε, επιτέλους, ότι τα περίπτερα δεν είναι το δυνατό σας σημείο. Πότε, άραγε, θα αποκαταστήσετε τη νομιμότητα στο περίπτερο του Διονύσου;

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Στέφανος Κριεμάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας