logo


Ακολουθώντας τα βήματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς στη χθεσινή (Τετάρτη 28 Μαρτίου) συνεδρίαση του Τοπικού της Συμβουλίου ασχολήθηκε με τη συγκέντρωση και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ελαίων, μετά από σχετική πρόταση του τοπικού συμβούλου της πλειοψηφίας και νέου Γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Στ. Ουσταμπασίδη. Στόχος της πρότασης είναι η ενίσχυση των σχολείων της περιοχής με ανάλογες δράσεις.

Στηην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χρ. Ποτίδης αναφέρεται από τη μια πλευρά στους κινδύνους για το οικοσύστημα από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των μαγειρικών λαδιών στην αποχέτευση και από την άλλη πλευρά στα πολλαπλά οφέλη από την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους για την παραγωγή βιοντίζελ.

Η Δημοτική Κοινότητα προτείνει τη δημιουργία σταθμού συγκέντρωσης και ανακύκλωσης στην περιοχή ευθύνης της, μετά βέβαια από σχετική μελέτη για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου με σεβασμό στο περιβάλλον και τις υγειονομικές διατάξεις. Η εν λόγω απόφαση θα αποσταλεί στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για περαιτέρω συζήτηση, ώστε να καθορισθεί η κατάλληλη διαδικασία για την υλοποίησή της.