logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Στο τελευταίο Δ.Σ., και μάλιστα ως 51ο θέμα, ήρθε η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Πετρουλάκη για την προμήθεια αναλωσίμων που αφορούν στους νέους εκτυπωτές.

Επισυνάπτεται ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την προμήθεια που, χωρίς αιδώ, εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας:

Μια απλή περιήγηση στο internet, για την οποία δεν χρειάζονται παραπάνω από 5 λεπτά, είναι αρκετή για να ξεσκεπάσει τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή.

Τα συγκεκριμένα αναλώσιμα μπορεί –οποιοσδήποτε- να τα προμηθευτεί στη λιανική πληρώνοντας περίπου την μισή τιμή, από αυτή που παρουσιάζει στον προϋπολογισμό ο θρασύς κ. Πετρουλάκης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά αλλά οι απαντήσεις τους προφανείς και αυτονόητες.

1. Γιατί κυρίες και κύριοι της διοίκησης φέρνετε αυτό το θέμα 51ο στη σειρά και τελευταίο, όταν καλά γνωρίζετε ότι, λόγω της φυσιολογικής και αναμενόμενης κόπωσης, τα τελευταία θέματα συζητιούνται συνοπτικά και γρήγορα; Και γιατί καταρτίσατε Ημερήσια Διάταξη με υπερβολικά μεγάλο αριθμό θεμάτων; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να μην συζητηθεί το θέμα με την έκταση και με την ανάλυση που έπρεπε. Και για να μην ασκηθεί κριτική και να μην τεθούν τα αμείλικτα ερωτήματα.

2. Γιατί κυρίες και κύριοι της διοίκησης το ποσό είναι 19.955 €, δηλαδή μόλις 45 € κάτω από το όριο των 20.000 €;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να γίνει με απευθείας ανάθεση και να καταλήξει η δαπάνη εκεί που πρέπει… φυσικά.

3. Γιατί κυρίες και κύριοι της διοίκησης τα ποσά είναι τεχνητά διογκωμένα και εμφανίζονται με σχεδόν διπλάσιες τιμές από αυτές της λιανικής αγοράς; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να έρθει ένας πολύ καλός προμηθευτής και να δώσει μια τεράστια  έκπτωση της τάξεως του… 3%. Μαζί με άλλους δυο προμηθευτές-λαγούς, που θα προσκληθούν, για τα μάτια του κόσμου αλλά δεν θα δώσουν έκπτωση πάνω από 1% γιατί… δεν θα βγαίνουν.

4. Αλήθεια, κυρίες και κύριοι της διοίκησης, αν τα καταστήματα της γειτονιάς έχουν τα συγκεκριμένα αναλώσιμα σε τόσο χαμηλές τιμές, οι μεγάλοι προμηθευτές πόσο χαμηλότερα μπορούν να τα διαθέτουν; Ποια έρευνα και από ποιον κατέληξε σε αυτόν τον προϋπολογισμό και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με χαμηλότερες τιμές δεν θα είχε νόημα η προμήθεια. Εννοείται το νόημα που δίνει αυτή η δημοτική αρχή στις προμήθειες!

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα θα μπορούσε κάποιος να θέσει για να συμπεράνει τα προφανή.

Αλλά εσείς δεν ντραπήκατε να κάνετε εργασίες επισκευών στο δημοτικό περίπτερο της Σταμάτας επιφανείας 8 τ.μ. περίπου στην τιμή των 18.581,40 €. Δηλαδή 2.500 € ανά τετραγωνικό. Ούτε βίλα στην Εκάλη δεν ανακατασκευάζεται σε αυτήν την τιμή.

Κύριε Δήμαρχε.

Μπορεί εσείς και οι σύμβουλοί σας να έχετε αποθρασυνθεί τελείως.

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς να σας ελέγχει κανένας.

Μπορεί να σπαταλάτε τα λεφτά των δημοτών με διαδικασίες που είναι, τουλάχιστον, επιλήψιμες και προκλητικές.

Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Και ο νοών…

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Στέφανος Κριεμάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας

Υ.Γ.: Η δημόσια ανακοίνωση και αποκάλυψη των πεπραγμένων σας απευθύνεται στους πολίτες, που πρέπει να μάθουν με ποιο τρόπο διαχειρίζεστε το δημοτικό χρήμα και με ποια ασυδοσία κατασπαταλάτε πόρους που ανήκουν σε όλους μας.

Έτσι κι αλλιώς, έχετε υποβαθμίσει και εξευτελίσει σε τέτοιο βαθμό το Δημοτικό Συμβούλιο που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποκαλύπτουμε τα καθημερινά σας σκάνδαλα.