logo


Διακόπηκε για δεύτερη φορά χθες Δευτέρα 26 Μαρτίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, μια που στο προβλεπόμενο από τον Κανονισμό εξάωρο- που χθες έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα- είχαν συζητηθεί 28 από τα συνολικώς 51 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (σ.σ. Υπενθυμίζεται εδώ πως η συνεδρίαση είχε και πάλι διακοπεί την περασμένη Τρίτη 20/3 εξαιτίας μιας εσφαλμένης τηλεφωνικής πληροφορίας για τοποθέτηση διοδίων στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου).

Το πλήθος των θεμάτων, που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, μια που και η δυνατότητα για ουσιαστική συζήτηση είναι περιορισμένη αλλά και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων αποδεκατίζεται, όσο περνάει η ώρα, ήταν από τα κεντρικά προβλήματα που έθεσαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Αίτημά τους προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου ήταν η μεγαλύτερη προσοχή στην κατάρτιση της Ημερήσιας Διάταξης με λιγότερα θέματα ή- αν τούτο δεν είναι εφικτό- η πραγματοποίηση περισσότερων συνεδριάσεων κάθε μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν διακόπηκαν οι εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα βρίσκονταν και ψήφιζαν 20 από τα συνολικά 41 μέλη του!

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου στις 6.30 το βράδυ με τη συζήτηση των υπολοίπων 23 θεμάτων, απ΄όπου αναμένεται πως θα απουσιάσουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι- ίσως και η ίδια η Πρόεδρος, όπως ακούστηκε- λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.