logo


Στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, και πιο συγκεκριμένα στο καφέ ΚΑΜΕΛΙΑ, που αποτελεί δημοτικό ακίνητο και παραμένει κλειστό το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Γονέων Διονύσου προτίθεται να ιδρύσει Μαθητικό Στέκι Νεολαίας, που θα απευθύνεται στους εφήβους μαθητές της πόλης.

 (φωτό αρχείου)

Η ίδρυση του Στεκιού αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις επαφές της Ένωσης με το Δήμαρχο Διονύσου, μια που επίκειται η δημοπράτηση για την ενοικίαση του ακινήτου εκ μέρους του Δήμου. Η σκέψη της Ένωσης ήταν να μην ανοίξει ακόμη ένα κατάστημα εστίασης στην πόλη, αλλά αντιθέτως να δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου να μπορούν να βρουν εκεί εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας. Επιπλέον, τις ώρες που θα λείπουν τα παιδιά, ο χώρος μπορεί να προσφέρεται για τις συναντήσεις Συλλόγων. Έτσι η Ένωση αντιπρότεινε στο Δήμο τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, στην κατεύθυνση αξιοποίησης του ακινήτου για τη νεολαία και ανάθεσης της ενοικίασης του χώρου σε ιδιώτη που θα αναλάβει το κυλικείο, την καθαριότητα και τη φροντίδα του.

Το ίδιο θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, που ήδη αναζητεί το ορθότερο νομικό πλαίσιο ίδρυσης του Στεκιού, ενώ αποφάσισε τη συγκέντρωση υπογραφών από τουλάχιστον 25 γονείς, ώστε να έρθει εν συνεχεία προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ η Ένωση θα αναρτήσει πανώ έξω από την ΚΑΜΕΛΙΑ με το σύνθημα ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ, ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα οι επαφές με τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς και η δημοσιοποίηση του αιτήματος μέσω του τοπικού Τύπου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν από τρία ακριβώς χρόνια, το Φεβρουάριο του 2015, απόφαση για Στέκι Νεολαίας είχε πάρει ομόφωνα και το Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, η οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε, παρόλο που αποτελούσε μια από τις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας για το πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου.