logo


Την τραγική κατάσταση εξαιτίας των έργων της αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου συζήτησε το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Τόσο στους δρόμους, απ’ όπου περνάει το έργο, όσο και στο δίκτυο ύδρευσης, παρατηρούνται τεράστιες φθορές, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης. Με κυριότερο παράδειγμα την κεντρική οδό Μητροπολίτου Κυδωνιών, που μοιάζει να είναι βομβαρδισμένη, αλλά και τις συνεχείς βλάβες στους αγωγούς ύδρευσης- για τις οποίες μάλιστα τρέχουν πολλές φορές την ημέρα οι υδραυλικοί της Κοινότητας- η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, τόνισε ο κ. Μπάσης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα συνεργεία της αποχέτευσης σκάβουν τους δρόμους, χωρίς να ενημερώνονται από τους υδραυλικούς της Κοινότητας για το δίκτυο, με αποτέλεσμα συνεχείς βλάβες στους αγωγούς, που αφήνουν τις γειτονιές της περιοχής χωρίς νερό για πολλές ώρες. “Δεν αντέχουν πλέον οι δικοί μας υδραυλικοί, να τρέχουν πολλές φορές για 4 και 5 βλάβες την ημέρα. Ας βάλει ο εργολάβος δικούς του υδραυλικούς για να αποκαθιστά τις βλάβες που ο ίδιος προκαλεί”. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην οδό Κίου, όπου εγκαταστάθηκε το συνεργείο της αποχέτευσης πριν από ένα μήνα περίπου, σε διάστημα λιγότερο των 15 ημερών  το τρυπάνι έσπασε τρεις φορές τον αγωγό ύδρευσης!

Ενώ αυστηρότερη επίβλεψη χρειάζεται, όπως είπε, και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται όταν σκάβονται οι δρόμοι απ’ όπου περνάει η αποχέτευση, μια που συνήθως πέφτει η άσφαλτος, για να υποχωρήσει λίγες ημέρες μετά, καταστρέφοντας το οδικό δίκτυο. Πρόβλημα επιπλέον παρουσιάζεται και με τα μπάζα: Παρά τις δεσμεύσεις του εργολάβου, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του κ. Μπάση προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικο, τα μπάζα εξακολουθούν να σωρεύονται μετατρέποντας τη θέση Πηγαδάκια, κάτω από το δάσος του Διονύσου, σε χωματερή.

 Η Μητροπολίτου Κυδωνιών σε όλο το μήκος της ανόδου προς Ροδόπολη μοιάζει βομβαρδισμένη

 Το ίδιο και στην κάθοδο, όπου επιπλέον κομμάτι του οδοστρώματος στα αριστερά έχει σηκωθεί με κίνδυνο ατυχήματος, ειδικά τις βραδυνές ώρες

Τα παραπάνω συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Φωτάκης, που ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο πως αύριο Δευτέρα 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση και ενημέρωση της διαπαραταξιακής Επιτροπής για την αποχέτευση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Εκεί θα εξεταστεί αν ο εργολάβος ήταν συνεπής στην υποχρέωσή του για κατασκευή 3 χιλιομέτρων τον περασμένο μήνα, διαφορετικά ο Δήμος θα χρειαστεί να προχωρήσει στη λεγόμενη ειδική πρόσκληση (σ.σ. έγγραφο που ορίζει ενέργειες ή εργασίες, οι οποίες πρέπει να εκτελεστούν από τον ανάδοχο μέσα σε διορία που τάσσεται με την ίδια ειδική πρόσκληση), με επόμενο πιθανό βήμα την έκπτωση του εργολάβου. Τούτο, συμπλήρωσε ο κ. Φωτάκης, θα είναι και το δυσκολότερο, μια που “αν διώξουμε τον εργολάβο, τότε όλα τα έργα θα μείνουν όπως είναι σήμερα”, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθεί το έργο που γίνεται με ευρωπαϊκά χρήματα και έχει ήδη πάρει δυο χρόνια παράταση.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη και τον κ. Ράικο, με στόχο την άσκηση πίεσης για την εξεύρεση λύσης στα παραπάνω προβλήματα.