logo


“Να κλείσουμε τις Κερκόπορτες του φόβου, της ανασφάλειας, του διχασμού”. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του πανηγυρικού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που φέτος εκφώνησε η καθηγήτρια Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Διονύσου Β. Χρήστου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου και συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, παρουσία πλήθους κόσμου- αιρετών της περιοχής, φορέων και κατοίκων. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από όλους ανεξαιρέτως τους συλλογικούς φορείς της περιοχής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πριν να ξεκινήσει η παρέλαση των μαθητών και των Ναυτοπροσκόπων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης ζήτησε την εγρήγορση όλης της πόλης για την επικείμενη τοποθέτηση των διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, ενώ κάλεσε όλους τους Συλλόγους και τους κατοίκους στη συγκέντρωση που οργανώνει η Κοινότητα την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί ο Δήμαρχος και η διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά των διοδίων θα ενημερώσουν για τις κινητοποιήσεις που οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς προγραμματίζουν για τις επόμενες ημέρες κατά της τοποθέτησης διοδίων, μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.