logo


Με ρυθμούς, που σταδιακά θα εντατικοποιούνται, προετοιμάζονται οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών κατά της τοποθέτησης διοδίων στον Άγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, μέχρι την κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Απριλίου στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

Ο συντονιστής εκ μέρους του Δήμου Διονύσου στη διαδημοτική διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά των διοδίων Π. Τσούκας έχει ήδη παρευρεθεί στη συνεδρίαση των τοπικών Συμβουλίων Διονύσου και Ροδόπολης, που πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 Μαρτίου αντιστοίχως, ενώ γεμάτη θα είναι και η επόμενη εβδομάδα, μια που αντίστοιχες συνεδριάσεις αναμένονται, όπως είπε, και από τα υπόλοιπα πέντε Τοπικά Συμβούλια (σ.σ. πάντως η Δροσιά στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28 Μαρτίου, θέμα διοδίων δεν έχει συμπεριλάβει, ενώ καμιά από τις άλλες 4 Δημοτικές Κοινότητες δεν έχουν ακόμη, Σάββατο 24 Μαρτίου, ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του Δήμου συνεδρίαση του Τοπικού τους Συμβουλίου για την προσεχή εβδομάδα).

Π. Τσούκας, Τ. Μπάσης, Γ. Τσουδερός και Γ. Φωτάκης οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρόντες στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου (22/3), που ασχολήθηκε και με τα διόδια. Παρών και ο Κ. Μπομπής από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο

 Μια ημέρα αργότερα (23/3) και η Ροδόπολη συζήτησε για τα διόδια

Ο κ. Τσούκας παρουσιάζει το πλάνο δράσης, όπως έχει αποφασισθεί από τη διαδημοτική Επιτροπή στις αλλεπάλληλες συναντήσεις της, που περιλαμβάνει:

*50.000 φυλάδια που θα μοιραστούν και στους δυο Δήμους

*1000 αφίσες που θα κολληθούν σε στατηγικά σημεία των δυο πόλεων- καταστήματα, επιχειρήσεις, εισόδους Συλλόγων κ.λπ.

*10 αεροπανώ ανά Δήμο, σε κεντρικά σημεία

*Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων για τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής από τυχόν τοποθέτηση των διοδίων. Η ενημέρωση θα απευθύνεται στους συλλογικούς φορείς και στα σχολεία, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς έχει ήδη απευθυνθεί στον Μητροπολίτη Κηφισιάς ώστε να επιτραπεί η διανομή φυλλαδίων έξω από τους Ναούς, πιθανόν και μια ανακοίνωση από τους ιερείς.

*Ανάλογη διανομή φυλλαδίων θα γίνεται καθημερινά την τελευταία εβδομάδα πριν τη μεγάλη συγκέντρωση, στο διάστημα από 16 έως 20 Απριλίου 7-9 π.μ., στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου.

*Συνεντεύξεις των δυο Δημάρχων καθώς και ενημερωτικά Δελτία Τύπου

Ήδη η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου, και στο πλαίσιο της Ημέρας του Δημότη, οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων και φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο, με στόχο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση και εγρήγορση του κόσμου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί εδώ πως εκτός των συναντήσεων βρίσκεται μέχρι στιγμής το Κίνημα κατά των Διοδίων, που συμμετείχε αρχικώς στη σχετική διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Γι’ αυτήν την Επιτροπή ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου, τη μόνιμη λειτουργία της με έναν εκπρόσωπο ανά παράταξη, καθώς και έναν εκπρόσωπο του Κινήματος.

Τέλος, τόσο το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης στη χθεσινή του συνεδρίαση, όσο και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Διονύσου, φάνηκε να υιοθετούν την πρόταση της Οδού Διονύσου, να γίνει σχετική ενημερωτική ανακοίνωση αύριο Κυριακή 25 Μαρτίου, στη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων, λόγω της μεγάλης συνάθροισης κοινού, μια που ο στόχος για τη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής 22 Απριλίου κρίνεται από τους ίδιους τους διοργανωτές, μεγαλεπήβολος: Την κινητοποίηση τουλάχιστον 10.000 κατοίκων εύχονται οι δυο Δήμοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού πληθυσμού τους. Μόνο έτσι, είπε χτες στη Ροδόπολη ο κ. Τσούκας, υπάρχει ελπίδα να μας ακούσει η κυβέρνηση.