logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δικαιοσύνη μίλησε- και δικαίωσε τον  Αγροτικό Αμπελουργικό Ελαιοκομικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Σταμάτας (πρώην Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας) στη δικαστική διένεξή του με το Δήμο Διονύσου, που εδώ και τρία χρόνια αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών μας.

Ο Δήμος Διονύσου, ο οποίος ενάντια σε κάθε λογική αντέδρασε  από την πρώτη στιγμή  στην επανενεργοποίηση του Συνεταιρισμού μας και αμφισβήτησε τις νόμιμες διαδικασίες στις οποίες προβήκαμε για να τον ξαναζωντανέψουμε μετά από πολυετή αδράνεια, ηττήθηκε  στο δικαστήριο. Είναι λυπηρό πως ο Δήμος Διονύσου δια των νομίμως εκλεχθέντων εκπροσώπων του αντιτίθεται σε μία κίνηση πολιτών, η οποία θα ωφελήσει πολλαπλώς τόσο τα μέλη του Συνεταιρισμού μας όσο και το γενικότερο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Διονύσου. Δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε τι συμφέρον έχει ο Δήμος ή οποιοσδήποτε τρίτος, από μία τέτοια αντίδρασή του ενάντια στην προς κοινή ωφέλεια κίνησή μας και μάλιστα σε ένα Δήμο ο οποίος πρόσφατα χαρακτηρίστηκε επίσημα Περιαστικός – Αγροτικός.

Ο Συνεταιρισμός μας και τα μέλη του όπως και σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου Διονύσου γνωρίζει την παράνομη κατάληψη του ακινήτου του Συνεταιρισμού μας από το Δήμο, το οποίο θα στέγαζε τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού και τα γραφεία του.  Με αυτή του την κίνηση έχει θέσει  σε αχρηστία ένα ακίνητο το οποίο είναι σε κεντρικό σημείο του Δήμου Διονύσου, ο οποίος αντί να είναι χώρος προσέλευσης και δραστηριοποίησης των αγροτών συμπολιτών μας,  έχει μετατραπεί από το Δήμο σε αποθήκη φύλαξης χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Ο Συνεταιρισμός μας και τα μέλη του αισθάνονται  δικαιωμένοι από τη δικαστική απόφαση,  και πλέον μετά από προσπάθειες ετών, είμαστε ελεύθεροι να ξαναστήσουμε το Συνεταιρισμό μας, που πλέον και μετά την έγγραφή του στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  δεσμευόμαστε να λειτουργήσει στον πλήρη βαθμό των δυνατοτήτων μας για την επαναδραστηριοποίησή του .

Απέναντι στο τυφλό και σκοτεινό πείσμα πολλών, με τη δύναμη που μας δίνουν τα μέλη μας, ο Συνεταιρισμός θα λειτουργήσει, θα διεκδικήσει όσα δικαιωματικά του ανήκουν, επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου του Δήμου μας.

Το ΔΣ