logo


Με το ερώτημα της αργίας ή και της έκπτωσης από το αξίωμα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου τον πειθαρχικό φάκελο που έχει σχηματισθεί για τις απουσίες 18 δημοτικών συμβούλων, όλων- πλην του Θ. Κρητικού που ακόμη τότε ανήκε στη δημοτική ομάδα της Διοίκησης- προερχομένων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς και ανεξάρτητων.

Υπενθυμίζεται πως το περίφημο απουσιολόγιο των αιρετών ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου, αμέσως μετά την μετ’ εμποδίων εκλογή της στο εν λόγω αξίωμα, πέρυσι την άνοιξη. Στη διάρκεια των αλλεπάλληλων τότε συνεδριάσεων για τις δημαιρεσίες του περυσινού Μαρτίου, οι παρατάξεις της μειοψηφίας αρνούνταν να δώσουν απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μη θέλοντας έτσι να νομιμοποιήσουν την παράνομη, όπως υποστήριζαν, διαδικασία εκλογής Προεδρείου μειοψηφίας (σ.σ. υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Αρχή υποστήριζε ότι εκλογή με λιγότερες θετικές από τις αρνητικές ψήφους ήταν νόμιμη, έγκυρη και ισχυρή). Η θέση τους δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, μια που από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα έγινε τότε δεκτό πως η εκλογή της κ. Ζώτου είχε γίνει σε πρώτη φάση κατά παράβαση των οριζόμενων στη σχετική νομοθεσία.

Εντούτοις η Πρόεδρος ενεργοποίησε- για πρώτη φορά στην περιοχή μας, απ’ όσο γνωρίζουμε- τη διαδικασία καταμέτρησης συνεχόμενων απουσιών των δημοτικών συμβούλων με σχετική αναφορά στην Αποκεντρωμενη Διοίκηση, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει σε αργία ή και σε έκπτωση από το αξίωμά τους για σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Σχετικό είναι το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το Δήμο Διονύσου, με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου, που καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά: