logo


Σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, του δημοτικού συμβούλου Α. Μπέτση και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Δελαγραμμάτικα προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή (20 Μαρτίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ανακοίνωση του κ. Καλαφατέλη, που δημοσιεύεται παρακάτω και όπου αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι άσκησης των ενδίκων μέσων εκ μέρους του, στηλιτεύεται ιδιαιτέρως η πρακτική της Δημοτικής Αρχής “να στρέφεται εναντίον φορέων, δημοσιογράφων και δημοτών που θέλει να ελέγξει και να φιμώσει και γενικότερα να εκφοβίσει και να καταστήσει ανενεργούς όσους της ασκούν κριτική”:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι έχω καταθέσει μηνύσεις και αγωγές εναντίον δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ενός προέδρου Νομικού Προσώπου του Δήμου μας.

Η πρώτη μήνυση και αγωγή στρέφεται εναντίον του κ. Διονύση Ζαμάνη, δημάρχου Διονύσου και των υπευθύνων της ιστοσελίδας «Διόνυσος Ποστ», που προς το παρόν παραμένουν ανώνυμοι. Ο λόγος είναι η επί μακρόν, δημόσια και ενορχηστρωμένη προσπάθεια με αποσπασματικές και σε συνέχειες έκδοση συκοφαντικών, προσβλητικών και δυσφημιστικών δελτίων τύπου για τη λεγόμενη υπόθεση των «Νερών», την πατρότητα της οποίας έχει παραδεχτεί ότι έχει ο ίδιος ο κ.Ζαμάνης.

Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένας και προφανής: η ηθική και πολιτική εξόντωσή μου. Ο νυν δήμαρχος και τα φερέφωνά του, ενεργώντας κατά παράβαση του νόμου, προσπαθούν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη, χωρίς να περιμένουν το πόρισμα της δικαιοσύνης, η οποία ακόμα διερευνά την σχετική καταγγελία του κ. Α. Πασιπουλαρίδη. Δυστυχώς μάλιστα, την ίδια πρακτική εφαρμόζει ο κ. Ζαμάνης και εναντίον απλών πολιτών, που κατά καιρούς έχουν εναντιωθεί ή εμποδίσει τα σχέδιά του.

Η δεύτερη μήνυση στρέφεται εναντίον των κ.κ. Αχιλλέα Δελαγραμμάτικα και Ανδρέα Μπέτση και αποτελεί απάντηση στην απρόκλητη και απαράδεκτη απόπειρα παρεμπόδισής μου στην άσκηση των θεσμικών καθηκόντων μου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αχ. Δελαγραμμάτικας, υπέβαλε αγωγή εναντίον μου για τα όσα ερώτησα και είπα μέσα σε αυτή την αίθουσα πριν μερικούς μήνες.

Υπενθυμίζω ότι τότε είχα αμφισβητήσει την ορθότητα της επιλογής του ως προέδρου, και άρα μοναδικού διαχειριστή, της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Παρότι μάλιστα, δεν είχα βιαστεί να προχωρήσω σε επίσημες αναφορές, αλλά είχα απλώς ρωτήσει τον δήμαρχο αν γνώριζε τα συγκεκριμένα περιστατικά που ανέφερα τότε, ο κ. Ζαμάνης δυστυχώς χαρακτήρισε τα όσα είπα ως «κατινιές», αποφεύγοντας να πάρει θέση επί της ουσίας.

Στην ίδια μήνυση και αγωγή, στρέφομαι και εναντίον του κ. Α. Μπέτση, επειδή, ως μάρτυρας του κ. Δελαγραμμάτικα, κατέθεσε ψευδώς ότι με άκουσε να τον αποκαλώ «τραμπούκο».

Εκτιμώ ότι η ενέργεια του κ. Δελαγραμμάτικα είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα της δημοτικής αρχής που στρέφεται εναντίον φορέων, δημοσιογράφων και δημοτών που θέλει να ελέγξει και να φιμώσει και γενικότερα να εκφοβίσει και να καταστήσει ανενεργούς όσους της ασκούν κριτική.

Τέλος, ας προσθέσω και το εξής: Παρότι το να στέλνεις κάποιον στα δικαστήρια δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα μεγάλο καλό. Είναι η αποκάλυψη των υπευθύνων του Διόνυσος Ποστ και των δεσμών τους με την Δημοτική Αρχή, κάτι που στο παρελθόν έχει αρνηθεί σθεναρά ο κ. Ζαμάνης από τη θεσμική θέση του.

Ίδωμεν.

Λακωνική στα παραπάνω ήταν η απάντηση του Δημάρχου: “Θεωρώ πως ενδιαφέρον θα είχε για το Δημοτικό Συμβούλιο να απαντήσει ο κ. Καλαφατέλης για την ουσία της υπόθεσης, και όχι να ανακοινώσει ότι έχει υποβάλει μηνύσεις”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή για μια σειρά υποθέσεων και στο όνομα της κάθαρσης, σε μόλις τριάμιση χρόνια έχει ανοίξει δικαστικά μέτωπα “ων ουκ έστιν αριθμός” με φορείς, όπως είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας, με δημότες, όπως είναι πολλά πρώην μέλη των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και με τον τοπικό Τύπο, με αμφιλεγόμενα μέχρι στιγμής αποτελέσματα: Όπως είναι γνωστό, απορρίφθηκε ήδη η μήνυση κατά της Οδού Διονύσου, ενώ απορρίφθηκε και η προσφυγή του Δήμου κατά του Συνεταιρισμού.