logo


Τηλεφωνική πληροφορία πως μπαίνουν τα διόδια στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου δέχθηκε στη διάρκεια της σημερινής (Τρίτη 20 Μαρτίου) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Π. Ταουξή. Στο σημείο- στον παράδρομο της καθόδου προς Αθήνα, στο ύψος της Βιομηχανίας Μανδάλακα- έσπευσαν αμέσως ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου διέκοψε τη συνεδρίαση. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της έσπευσαν με τη σειρά τους στον κόμβο, όπου διαπίστωσαν πως είχαν τοποθετηθεί προειδοποιητικά σήματα, χωρίς εντούτοις κάποια ένδειξη για το είδος των εργασιών. Μετά από σειρά τηλεφωνημάτων προς τους αρμοδίους, ο κ. Ζαμάνης έλαβε τη διαβεβαίωση πως επρόκειτο μόνο για ασφαλτόστρωση καθ’ όλο το μήκος του παραδρόμου, από τη Βαρυμπόμπη μέχρι τον Άγ. Στέφανο, γεγονός που διαπίστωσε και η Οδός Διονύσου: Στον παράδρομο της ανόδου, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τα φανάρια στην (πρώην) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ μέχρι την πρώτη γέφυρα μετά από το MEGA AB.

Εντωμεταξύ τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση θα έχει αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα της Εκάλης η διαπαραταξιακή διαδημοτική Επιτροπή για τα διόδια, ώστε να συνεχίσει τον προγραμματισμό των σχετικών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Απριλίου με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα 48 – από τα 51 συνολικά- θέματα την προσεχή Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα.