logo


Σε ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς που θα κλιμακωθούν και θα κορυφωθούν στις 22 Απριλίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, θα προχωρήσει την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης στη συνεδρίαση του Τοπικού που θα ξεκινήσει στις 7.30 το βράδυ. Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση σε επίπεδο Τοπικών Συμβουλίων στο Δήμο Διονύσου, μετά και από τη χτεσινή (Δευτέρα 19 Μαρτίου) ενημέρωση με θέμα τα διόδια που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικο και το δημοτικό σύμβουλο Π. Τσούκα. Παρόντες εκπρόσωποι από 5 εκ των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων (Μ. Κασαπάκης Πρόεδρος Αγ. Στεφάνου, Δ. Χριστόπουλος Πρόεδρος Κρυονερίου, Τ. Μπάσης Πρόεδρος Διονύσου, Μ. Κόκκαλης από τη Ροδόπολη και Α. Μαραθιά τοπική σύμβουλος της Σταμάτας). Παρόντες επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και Σπ. Σπηλιώτης από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, καθώς και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν εντός των ημερών και τα υπόλοιπα Τοπικά Συμβούλια με ευρεία ενημέρωση πολιτών και συλλογικών φορέων, μια που στόχος είναι να ανταποκριθούν τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι και από τους δυο Δήμους στη συγκέντρωση της 22ης Απριλίου στη Βαρυμπόμπη.

Όσον αφορά στο θέμα με την αγορά του οικοπέδου, πρόκειται για τον αδόμητο χώρο επί της οδού Αγ. Ιωάννου, δίπλα στο κλειστό περίπτερο, όπου κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται η εναπόθεση του αλατιού.

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις παρεμβάσεις πολιτών ζητεί, τέλος, ο κ. Κόκκαλης. Εκεί, υπογραμμίζει ο ίδιος, θα μπορεί ο καθένας να τοποθετείται με προτάσεις, θέσεις, ακόμη και διαμαρτυρίες, σχετικά με όσα θέματα απασχολούν τη γειτονιά και την πόλη του.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει τα εξής:

ΘΕΜΑ  1ο:  Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου σχετικά με την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Διαμόρφωση προτάσεων και καθορισμός ενεργειών που πρέπει να γίνουν με στόχο    την αποτροπή λειτουργίας αυτών.

ΘΕΜΑ  2ο: Διενέργεια έρευνας αγοράς για την αγορά του οικοπέδου που βρίσκεται επί της  οδού Αγίου Ιωάννου αρ. 31 στη Ροδόπολη.

ΘΕΜΑ 3ο: Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τίτλο “Ηλεκτρονική Δημοκρατία”.