logo


Για τρίτη διαδοχική χρονιά μετά το 1976, η Ανάβαση Διονύσου το Σαββατοκύριακο 17-18 Mαρτίου υπόσχεται μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πρωταγωνιστές τους 93 οδηγούς που θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης και τους χιλιάδες θεατές που αναμένονται στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης.

Η Ανάβαση Διονύσου θα διεξαχθεί με μια συναρπαστική έκπληξη: Την παρουσία του Ιταλού Fulvio Giuliani με την εκρηκτική Lancia Delta Evo των 600 ίππων. Η κλασική Ανάβαση της ανατολικής ράχης της Πεντέλης, που προσφέρει στα 5,5 χιλιόμετρά της μια άκρως τεχνική μίξη αργών στροφών και μαζί πολύ γρήγορων τμημάτων, καθώς και μοναδική θέα προς το Νότιο Ευβοϊκό, αναβίωσε με πρωτοβουλία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» το 2016. Μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία του αγώνα, που συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό αγωνιζόμενων και πενταψήφιο θεατών, η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» διοργανώνει και φέτος την Ανάβαση Διονύσου με την υποστήριξη του κεντρικού χορηγού «ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.», που συμβάλλει καθοριστικά σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αγώνες του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού των τελευταίων ετών.

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 17/03/2018 και την Κυριακή 18/03/2018 κατά τις ώρες 09.00-18.00, στη ΛΕΩΦΟΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, από την Λ. Μαραθώνος μέχρι τη συμβολή της με την Περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης (Αγ. Πέτρος), περιοχής Δήμου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται ως εξής:

Λ. Διονύσου με κατεύθυνση από Διόνυσο προς Λ. Μαραθώνος:

Λ. Διονύσου-δεξιά περ. Πεντέλης/Νέας Μάκρης-414 Γ.Σ.Ν. Πεντέλης-αριστερά Αγ. Τρύφωνος-δεξιά Βασ. Γεωργίου- ευθεία Δουκ. Πλακεντίας – ευθεία Κλεισθένους και στη συνέχεια αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Λ. Διονύσου με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς Διόνυσο:

Λ. Μαραθώνος – ευθεία Κλεισθένους-δεξιά Κλεισθένους-ευθεία Δουκ. Πλακεντίας-ευθεία Βασ. Γεωργίου-δεξιά Αγ. Τρύφωνος- δεξιά Σκούφου Αν. –δεξιά περιφερειακή Πεντέλης /Νέας Μάκρης-αριστερά Διονύσου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.