logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 η Παιδική Χορωδία και η Junior χορωδία «Μουσικοί Χαρταετοί» συμμετείχαν σε μια εξαιρετική εκδήλωση, στο 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί χορωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή κου Νίκου Ευθυμιάδη, ενώ την παρουσίαση είχε αναλάβει ο κος Αλέξης Κωστάλας.

Η χορωδία μας είχε μια εξαιρετική παρουσία στο φεστιβάλ και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Οι χορωδοί μας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κου Στέφανου Καρδιόλακα, με τη συνδρομή της κας Μαρίνας Αυγέρη στο πιάνο και της κας Ροδούλας Χαντζή στο φλάουτο, ενθουσίασαν με την ερμηνεία τους και απέσπασαν τα εύσημα των θεατών, την επιβεβαίωση της μουσικής τους αξίας και τα συγχαρητήρια του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κου Νίκου Ευθυμιάδη.

Η συμμετοχή της χορωδίας σε τέτοιες δράσεις δημιουργεί στα παιδιά επιπλέον κίνητρα ενασχόλησης με τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους, ενθαρρύνει τη συλλογικότητα, ενισχύει τη δημιουργικότητα και την ανάγκη να μοιραστούν με το κοινό, τη χαρά και την πληθώρα των συναισθημάτων που νοιώθουν μέσα από την ενασχόληση τους με το Τραγούδι και τη Μουσική Τέχνη.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από το μαέστρο, τις μουσικούς, τα παιδιά της Παιδικής χορωδίας, τα παιδιά της Junior χορωδίας και τους γονείς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου. Χωρίς τη στήριξή τους το έργο της χορωδίας θα ήταν πολύ δύσκολο.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τη Χορωδία της καρδιάς μας, για τους «Μουσικούς Χαρταετούς», που μας έκαναν να πετάξουμε μαζί τους ψηλά, να νοιώσουμε ικανοποίηση και περηφάνια και να οπλιστούμε με δύναμη για να συνεχίσουμε να περπατάμε στα μονοπάτια της μουσικής και του χορωδιακού τραγουδιού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η προπαρασκευαστική χορωδία και παιδική χορωδία “Μουσικοί Χαρταετοί”