logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δυο λόγια…

Αξιοποιούμε κάθε τι θετικό που απαξιώθηκε ή αγνοήθηκε στο παρελθόν

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι είναι πως το ΦΕΚ ίδρυσης του συγκεκριμένου ΚΕΠ ανάγεται στο… 2008. Δηλαδή χρειάστηκε να περάσουν ουσιαστικά δέκα χρόνια για να λειτουργήσει. Και αυτό βέβαια έγινε πράξη επί δημοτικής αρχής Ζαμάνη.

Όπως και το Γηροκομείο της Δροσιάς, έτοιμο από το 2010, απέκτησε επιτέλους άδεια ίδρυσης  επί σημερινής δημοτικής αρχής και σε λίγους μήνες αρχίζει να υποδέχεται ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Όπως και ο παιδικός σταθμός «Κουκουτσέα», τον συζητάγαμε χρόνια, τώρα όμως έγινε πράξη.

Ή ας θυμηθούμε ξεχασμένες χρόνια στα συρτάρια μελέτες για ζωτικής σημασίας έργα όπως το αντιπλημμυρικό στο “Βρυσάκι”: Μόνο λόγια ακούγαμε, στάθηκε αδύνατο να βρεθεί χρηματοδότηση τον καιρό των παχιών αγελάδων στη χώρα, δημοπρατείται όμως τώρα επί Ζαμάνη παρά την οικονομική στενότητα της κρίσης.

Ό,τι ήταν θετικό και για χρόνια έμενε στα συρτάρια ή απαξιώνονταν, τώρα αξιοποιείται, τώρα γίνεται πράξη. Διαγράφουμε κάθε τι αρνητικό που κληρονομήσαμε,  χτίζουμε πάνω στα θετικά και προχωράμε μπροστά … 

Ποτέ ξανά διαφθορά, διαφάνεια παντού

Ήταν απολύτως ενδεικτική η σιωπή που επικρατούσε στην τελευταία συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την ώρα που η Πρόεδρός της, δημοτική σύμβουλος κυρία Καγιαλή διάβαζε αποσπάσματα από την έκθεση-κόλαφο των ορκωτών λογιστών για την οικονομική διαχείριση των ετών 2011-2014. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και πριν λίγους μήνες όταν ο Δήμαρχος διάβασε αντίστοιχα αποσπάσματα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και τι να πει άραγε κανείς; Αποσβολωμένοι οι συμμετέχοντες άκουγαν για δεκάδες χιλιάδες ευρώ – η μαύρη τρύπα ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ – που χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ανήκαν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Ανήκαν στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Και κάποιοι δεν ντράπηκαν να απλώσουν χέρι πάνω τους. Η δημοτική αρχή Ζαμάνη θα κάνει τα πάντα για να επιστραφεί πίσω και το τελευταίο ευρώ.

Το Σεπτέμβριο του 2014, μπήκε τέλος στις ντροπιαστικές πρακτικές του παρελθόντος, που ήταν πιο μαύρες κι από τα αποκαΐδια που άφησαν πίσω τους οι εμπρηστές που επιχείρησαν να κάψουν τα αρχεία των Σχολικών Επιτροπών. Εκεί στο παρελθόν πρέπει να παραμείνουν. Ποτέ ξανά διαφθορά. Διαφάνεια παντού.