logo


Ενώπιος των Δημάρχων Αττικής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης για ένα ζήτημα που …ομονοεί η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών της Αττικής! Οι δυσκολίες που χαρακτηρίζουν την εφαρμογή του Ν.4412/2016 ως προς την υλοποίηση έργων και κατ’επέκταση στην απορρόφηση πόρων.

Η συνάντηση αποτελεί πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00 μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ.Α. και με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, θα συμμετέχει η πλειοψηφία των 66 Δημάρχων του λεκανοπεδίου.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της συζήτησης μεταξύ υπουργού και Δημάρχων και με πρωτοβουλία του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. Γ. Ιωακειμίδη, ζητήθηκε σε έγκαιρο χρόνο από τους Δήμους της Αττικής, η καταγραφή αναγκών, εκκρεμοτήτων και προβλημάτων σε σχέση με τις υποδομές, μεταφορές και τις δημόσιες συμβάσεις.

Οι απαντήσεις κωδικοποιήθηκαν κατά θεματική ενότητα, κοινοποιήθηκαν στον υπουργό και η συνέχεια θα δοθεί στην συνεδρίαση της Παρασκευής, 9ης Μαρτίου 2018, η δεύτερη κατά σειρά του κύκλου των προγραμματισμένων από την  Π.Ε.Δ.Α συναντήσεων, «Συζητάμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» (προηγήθηκε αυτή με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη).

πηγή: aftodioikisi.gr