logo


«Θέματα που καίνε». Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν  όσα θα συζητηθούν αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που καλεί τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού της Άνοιξης αυτή τη φορά,  για:

Θέμα 1ο: Ενημέρωση επί της με αρ. Πρωτ. 1469/23-10-2017 έκθεσης της Ανώνυμης Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών DFK PD AUDIT και της Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Μαργαρίτας Α. Παναγιωτοπούλου για την Α/θμια Σχολική Επιτροπή που μας διαβιβάστηκε από το Δήμο Διονύσου.

Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για διαβίβαση της έκθεσης της Ανώνυμης Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών DFK PD AUDIT και της Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Μαργαρίτας Α. Παναγιωτοπούλου στις αρμόδιες αρχές, ήτοι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών συμπληρωματικά ως προς την με ΑΒΜ Ζ/2017/900 μηνυτήρια αναφορά των Σχολικών Επιτροπών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκειμένου να τεθεί υπόψη της Τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Θέμα 3ο: Λήψη απόφασης για άσκηση αγωγής αποζημίωσης επί της έκθεσης της Ανώνυμης Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών DFK PD AUDIT και της Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Μαργαρίτας Α. Παναγιωτοπούλου και για την αποκατάσταση οποιασδήποτε περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης της Σχολικής Επιτροπής σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι μακρά: Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, αρκετά μέλη της Σχολικής Επιτροπής δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της έκθεσης των Ορκωτών Ελεγκτών, του γνωστού πορίσματος, που αναφέρεται στην οικονομική διαχείριση της Επιτροπής για τα έτη από το 2011 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2015, στα οικονομικά ελλείμματα που εντοπίστηκαν και που η έκθεση ανεβάζει στις 74.000 ευρώ, και στην- στενά συνδεδεμένη με τα παραπάνω- φωτιά που εκδηλώθηκε στα Γραφεία των Επιτροπών το Πάσχα του 2015.

Ήδη από χθες 5/3 έχουν πρωτοκολληθεί σχετικά αιτήματα δυο τουλάχιστον μελών- της Λ. Μαγκλάρα εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και της Α. Τόκα εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας στη Σχολική Επιτροπή- παρόλο που το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να μελετηθούν οι 600 και πλέον σελίδες του πορίσματος προφανώς υπερβαίνει τις λίγες ημέρες, από την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης για την αυριανή συνεδρίαση.

Αξίζει εδώ σημειωθεί πως πραγματογνωμοσύνη, ειδικά για τα έτη 2013-2014, έχει διαταχθεί και ήδη διεξάγεται με εντολή Εισαγγελέα, ενώ δεν έχει ακόμη παραδοθεί οποιαδήποτε  σχετική έκθεση.

Πέρα, τέλος, από την ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών, η επίσης σημαντική παράμετρος που θα συζητηθεί αύριο, αφορά στην άσκηση αγωγής προς αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς και της ηθικής βλάβης που έχει προκληθεί στη Σχολική Επιτροπή, χωρίς εντούτοις να προσδιορίζεται εναντίον ποιων. Έτσι, νέα μέλη της Σχολικής Επιτροπής- για παράδειγμα, νέοι Διευθυντές σχολείων που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στη θέση τους μετά από τις κρίσεις του 2017 και συμμετέχουν στην Επιτροπή- θα κληθούν, με βάση την επιτόπια ενημέρωση, να αποφασίσουν τόσο για θέματα που αγνοούν όσο και για την άσκηση ενδίκων μέσων.