logo


Με προσέλευση άνω των 200 ατόμων στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Μαρτίου η ενημέρωση των κατοίκων από το Δήμαρχο του γειτονικού Δήμου Γ. Θωμάκου, για το φλέγον θέμα των διοδίων.

Στο πάνελ των ομιλητών, πλην του κ. Θωμάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γ. Καραμέρος, o Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Δ. Λιανός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Πατρινού, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Τσαγκάρης και ο στρατηγός Δ. Κυριαζόπουλος από το Σύλλογο Κηφισός.

Οι ομιλητές, διερμηνεύοντας τη στάση του κόσμου που εκπροσωπούν τόσο για τους δυο Δήμους, όσο και για την Περιφέρεια, δήλωσαν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση οποιασδήποτε μορφής διοδίων στον αστικό ιστό της Αττικής, μια που αυτό θα σήμαινε τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Δεν έλειψαν, εντούτοις, και οι εντάσεις:

Αρχικά εξαιτίας των δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη- “έχετε έρθει για να ακούσετε αν θα μπουν ή όχι διόδια στην περιοχή σας”- που ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων, μια που οι κάτοικοι είχαν προσέλθει μαζικά για να δηλώσουν ξεκάθαρα και μόνον την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση διοδίων. Ο ίδιος πάντως, εκφράζοντας- όπως τόνισε και τη θέση της Περιφερειάρχου Ρ. Δούρου– ανακοίνωσε την προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την ακύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέγραψε τον Ιανουάριο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

Αλλά και μεταξύ των κατοίκων της Κηφισιάς, σχετικά με τη δημιουργία του κόμβου Καλυφτάκη.

Ενώ από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς επισημάνθηκε πως στον αγώνα κατά των διοδίων, σήμερα λείπει ο Δήμος Ωρωπού, γεγονός που αποδόθηκε στον περιορισμό του σχετικού αιτήματος μόνο για τους δυο κόμβους σε Διόνυσο και Κηφισιά, τη στιγμή που η αρχική διεκδίκηση αφορούσε στη μη τοποθέτηση διοδίων πουθενά στην Αττική.

Μαζικότητα και συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες που θα προγραμματισθούν ζήτησαν από την πλευρά τους και οι δυο Δήμαρχοι, με την οργάνωση κεντρικής κινητοποίησης, ίσως και με συναυλία, να τοποθετείται πιθανά γύρω στις 18 Μαρτίου.

Βασικό χαρακτηριστικό, επιπλέον, της χθεσινής ενημέρωσης ήταν η απουσία κυβερνητικής εκπροσώπησης, καθώς και εκ μέρους της παραχωρησιούχου εταιρείας, παρόλο που και οι δυο φορείς είχαν επισήμως προσκληθεί, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς.

Τέλος, την ενημέρωση παρακολούθησαν εκ μέρους της Διοίκησης Διονύσου οι Αντιδήμαρχοι Π. Ταουξή και Α. Πέππα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Τσούκας και Δ. Κωστάκης, που μαζί με το Δήμαρχο Διονύσου αποχώρησαν εσπευσμένα με την είδηση της σύγκρουσης τρένου με ΙΧ στον Άγ. Στέφανο, από τη μείζονα μειοψηφία οι Γ. Καλαφατέλης, Γ. Κανατσούλης και Στ. Κριεμάδης, η Α. Λουκάτου από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και οι Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης από τη ΔΑΔΙΟΝ. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής, καθώς και μέλη του Κινήματος κατά των Διοδίων. Οι τελευταίοι, όπως και χθες κατήγγειλαν στην Οδό Διονύσου, αν και μετέχουν κανονικά στη διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Διονύσου για τα διόδια, συνεχίζουν να μην καλούνται στις εργασίες της και να μην ενημερώνονται για κινήσεις διαμαρτυρίας, όπως ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου.