logo


Οξεία επίθεση «επί του προσωπικού» εξαπέλυσε χθες, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος Σπ. Γιαννουλάτος κατά της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα. Αιτία το οικόπεδο απέναντι από τη Μονή Αγ. Θεοδοσίου, το οποίο, αν και δημοτική περιουσία, καταπατήθηκε από ιδιώτη, θέμα για το οποίο ο κ. Γιαννουλάτος έχει προσφύγει από πέρυσι το καλοκαίρι στην Επιτροπή του άρθρου 152. Αφορμή, όμως, για την επίθεση κατά της Αντιδημάρχου αποτέλεσαν οι εξηγήσεις της τελευταίας προς την Επιτροπή, οι οποίες περιλαμβάνουν και ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος:

Ζήτησα το λόγο για να τοποθετηθώ επί προσωπικού θέματος που αφορά ανεπίτρεπτη αναφορά και χαρακτηρισμούς της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κατά του προσώπου μου σε έγγραφό της προς την Επιτροπή του άρθρου 152.

Συγκεκριμένα κ. Πέππα, αντί να επικεντρωθείτε και να δώσετε τις διευκρινίσεις επί της ουσίας του θέματος, εσείς επιδοθήκατε εκτός των άλλων σκωπτικών σχολίων, εάν ενθυμούμαι καλώς γράφετε χαρακτηριστικώς ότι ο κ. Γιαννουλάτος από τη στιγμή που παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε, κάνει στείρα αντιπολίτευση με ανεξήγητο αντιπολιτευτικό μένος, προσπαθώντας να εμποδίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, κι αυτά ενώ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, φτάνοντας στο σημείο να υποβάλετε συνημμένα και την αναφορά παραιτήσεώς μου. Κυρία Πέππα, αυτά τα στοιχεία σας ζήτησε η Επιτροπή; Είστε επιεικώς απαράδεκτη και δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε, και μάλιστα εγγράφως, τοιουτοτρόπως για το πρόσωπό μου. (Βέβαια ήσασταν σίγουρη ότι δεν θα ελάμβανα γνώση).

Κυρία Πέππα εάν εγώ παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους ή όχι αφήστε να το κρίνουν άλλοι, και προφανώς δεν ήταν προσωπικοί (άλλωστε ούτε άρρωστος είμαι ούτε αγράμματος ούτε ανεπάγγελτος και προφανώς δεν πεινάω). Εάν δεν ανέφερα λόγους, ήταν γιατί δεν ήθελα τη συγκεκριμένη στιγμή να στραπατσάρω πρόσωπα και καταστάσεις. Εσείς βέβαια ίσως προτιμούσατε να παραιτηθώ όπως ο κ. Ράικος, με τα γραφέντα και λεχθέντα, με τη συνέχεια αυτών και την πολιτική του κ. Ζαμάνη. Μπορεί η προσφυγή να απορριφθεί για τυπικούς λόγους (όχι έννομο συμφέρον δημοτικού συμβούλου κ.λπ.) όμως η ουσία παραμένει: Τόσον εσείς όσο και ο κύριος Δήμαρχος, πιστέψτε με, δεν πολιτεύεστε σωστά στο συγκεκριμένο θέμα. Το οικόπεδο απέναντι του Μοναστηρίου του Αγ. Θεοδοσίου παρά την κρίση αξίζει πάνω από 250.000 ευρώ και είναι κακούργημα και ο καταπατητής έχει δικαίωμα αυτή τη στιγμή να το πουλήσει από την ολιγωρία τουλάχιστον όλων των Δημοτικών Αρχών μέχρι σήμερα. Κυρία Πέππα ο Γιαννουλάτος δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, εσείς κάνετε στείρα συμπολίτευση.

Απαντώντας στα παραπάνω η Αντιδήμαρχος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τη στάση που απέδιδε στο συνάδελφό της, περιορίστηκε να ενημερώσει πως η υπόθεση με το οικόπεδο έχει πλέον λήξει: Το ακίνητο έχει ήδη αποδοθεί στο Δήμο Διονύσου, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική συμβαιολογραφική πράξη, έχουν ήδη γίνει όλες οι νομικές ενέργειες και το οικόπεδο έχει ήδη περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου. Τέλος, αναφορικά με τις εξηγήσεις της προς την Επιτροπή, προσέθεσε πως αποτελούν δημόσιο έγγραφο, συνεπώς προσβάσιμο σε όλους.