logo


Μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι η συζήτηση 41 θεμάτων, που αφορούν στη διάθεση χρημάτων και υπηρεσιών σε σχολεία της πόλης. Στα παραπάνω, ας προστεθούν και άλλα 5 θέματα που ήρθαν επειγόντως και εκτός Ημερησίας Διατάξεως, καθώς και οι απαράδεκτες συνθήκες συνεδρίασης, αλλά και οι πρόχειρες εισηγήσεις και το κλίμα που στην πρόσφατη (21/2) συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμορφώθηκε μετά από κατηγορίες για ανοίκεια συμπεριφορά της Προέδρου Ε. Καγιαλή προς τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου Β. Παπαδοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα: Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε την περασμένη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση της Επιτροπής, που συζήτησε συνολικά 46(!) θέματα και εκταμίευσε γύρω στις 21.000 ευρώ για τις ανάγκες Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της πόλης.

Εκτός από τα 41 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ακόμη πέντε ήρθαν ως κατεπείγοντα από Διευθυντές σχολείων, αλλά και από την Ένωση Γονέων, οδηγώντας σε μια συνεδρίαση τριών και πλέον ωρών, στην οποία τα 20 και πλέον άτομα που κατά περίπτωση την παρακολούθησαν, στοιβάχτηκαν κυριολεκτικά στην αίθουσα γραφείου της Σχολικής Επιτροπής, δημιουργώντας- όπως ήταν αναμενόμενο- αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονταν και παραχωρήσεις σχολικών χώρων, μετά από σχετικά αιτήματα φορέων, τα οποία αντιμετωπίσθηκαν θετικά, μετά από εξέταση που- όπως αποδείχθηκε- ήταν τουλάχιστον πρόχειρη. Για παράδειγμα: Θετική ήταν η εισήγηση της Προέδρου για την παραχώρηση ημιυπόγειου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης, που ζητούσε η Θεατρική Ομάδα Άνοιξης για να αποθηκεύει εκεί κοστούμια κ.λπ. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε πως η θετική εισήγηση που μιλούσε για δωρεάν πραγματοποίηση του προγράμματος(!) δεν είχε προφανώς λάβει υπόψη της τη φύση του αιτήματος, με αποτέλεσμα τούτο να απορριφθεί. Λίγο αργότερα, την απόρριψη- παρά τη θετική και πάλι εισήγηση της Προέδρου- συνάντησε και το αίτημα του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης να του παραχωρηθεί το κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου για προπονήσεις βόλλεϋ και μπάσκετ, μια που από το φάκελο του αιτήματος έλειπαν σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία. Ενώ συζητήθηκε μεν, αλλά αποσύρθηκε καθότι χωρίς αντικείμενο, το αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου να του παραχωρηθεί αίθουσα του σχολείου για τις συνεδριάσεις και τις λοιπές δράσεις του: Οι Σύλλογοι Γονέων εξ ορισμού δικαιούνται χώρο για να συνεδριάζουν, τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λ. Μαγκλάρα.

Ένταση εξάλλου είχε προκληθεί εξ αρχής όταν ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Κρυονερίου Π. Καλλιώτης ζήτησε τη διαμόρφωση εξόδου κινδύνου και σκάλας έξω από την αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του σχολείου, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί σε ημιυπόγειο χώρο. Οι συνθήκες ασφάλειας, και μάλιστα σε ένα σχολείο που αν και χτίστηκε ως εξαθέσιο, σήμερα φιλοξενεί 11 αίθουσες, με αποτέλεσμα “οι Διευθυντές να στριμώχνουν ό, τι μπορούν όπως μπορούν”, όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά, αποτέλεσε ακόμη ένα σημείο αιχμής στη συνεδρίαση, με το επιπλέον δεδομένο πως- σύμφωνα με καταγγελία του κ. Καλλιώτη- οποτεδήποτε έχει απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχει συναντήσει συστηματική κωλυσιεργία.

Η συνεδρίαση έκλεισε μέσα σε κλίμα δυσπιστίας και αντιπαράθεσης, μετά από καταγγελίες και επιστολή της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, για “απαράδεκτη συμπεριφορά” της Προέδρου της Επιτροπής, για την οποία συμπεριφορά μάλιστα έχει ενημερωθεί από την ίδια τη Διευθύντρια και ο Δήμαρχος Διονύσου.