logo


Με 20 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Δυο απ’ ευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες-συμβούλους για αντίστοιχες παροχές υπηρεσιών. Η πρώτη αφορά στο στήσιμο «ηλεκτρονικής διαδραστικής πλατφόρμας προγραμματισμού, οργάνωσης, παρακολούθησης, ελέγχου των δράσεων του Δήμου και αξιολόγησης αυτών από τους πολίτες του Δήμου, με γνώμονα τόσο την παροχή ανοικτών δεδομένων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με εύληπτο, εύχρηστο, παραστατικό και αποτελεσματικό τρόπο, όσο και την επίτευξη της καθημερινής μετρήσιμης αξιολόγησης ικανοποίησης των πολιτών από τις επιμέρους δραστηριότητες του Δήμου, που αποκτά ένα εργαλείο που παρέχει έξυπνες υπηρεσίες συλλογής, κατηγοριοποίησης και επεξεργασίας όλων των δεδομένων, όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία ενός έργου, μίας υπηρεσίας ή εκδήλωσης που τους ενδιαφέρει, θα έχουν ολοκληρωμένα πιο άμεση και εύκολη πρόσβαση σε όλη την διαδικασία». Το κόστος για τις παραπάνω υπηρεσίες ανέρχεται στο ποσόν των 20.000 ευρώ.

Η δεύτερη αφορά στην ωρίμανση του φακέλου για την πρόταση του Δήμου Διονύσου να δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το έργο αντικατάστασης παλαιού τύπου λαμπτήρων οδοφωτισμού από σώματα τεχνολογίας LED, ώστε να βελτιωθεί και να αναβαθμισθεί ενεργειακά ο οδοφωτισμός της πόλης. Και εδώ το κόστος των υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσόν των 20.000 ευρώ.

*Επιπλέον, με 148 τίτλους βιβλίων, αξίας 1700 ευρώ περίπου, θα ενισχυθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, ενόψει της τρίτης κατά σειρά συμμετοχής της στο πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που οργανώνει κάθε χρόνο η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

*Με δημόσιο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, και κόστους μέχρι 190.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί η επιλογή αναδόχου, που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου (θεατρικές ομάδες και χορωδίες, τμήματα εκμάθησης λαϊκών οργάνων και εικαστικών κ.λπ.).

*Απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 23.000 ευρώ, προτείνεται επίσης για την προμήθεια εντύπων, που θα προβάλλουν και θα ενημερώνουν για τις δραστηριότητες του Δήμου, καθώς και για την ηχοφωτιστική κάλυψη έκτακτων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, συνολικού ύψους 13.400 ευρώ.

*Για το ίδιο θέμα, της ηχοφωτιστικής κάλυψης δημοτικών εκδηλώσεων για το 2018, θα πραγματοποιηθεί επιπλέον συνοπτικός διαγωνισμός προϋπολογιζόμενης δαπάνης 60.000 ευρώ.

*Ο απολογισμός έτους 2015 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έρχεται, τέλος, προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο συγκεκριμένος απολογισμός αφορά στη χρονιά της φωτιάς στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη, όταν καταστράφηκε μεγάλο κομμάτι των αρχείων τους, αλλά και όταν εντοπίσθηκαν μεγάλες οικονομικές ατασθαλίες. Ο απολογισμός έχει εγκριθεί “με κάθε επιφύλαξη” τόσο από τη Σχολική Επιτροπή όσο και πρόσφατα από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. 

Πέμπτη, και τελευταία, απ’ ευθείας ανάθεση για την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου, η οποία στην εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γ. Πετρουλάκη χαρακτηρίζεται “παρωχημένη τόσο τεχνικά όσο και αισθητικά”. Στόχος της αναβάθμισης, προϋπολογιζόμενου κόστους 15.000 ευρώ, η άμεση ενημέρωση, η προβολή του δημοτικού έργου και η ανάδειξη του δυναμικού του Δήμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Διενέργειας Αναγκαιότητας για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υπηρεσία με τίτλο: «Ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα προγραμματισμού, οργάνωσης, παρακολούθησης, ελέγχου των δράσεων του Δήμου και αξιολόγησης αυτών από τους πολίτες του Δήμου».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Διενέργειας Αναγκαιότητας για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου ωρίμανσης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις εγκαταστάσεις του δημοτικού οδοφωτισμού (εναρμόνιση με οδηγίες του ΚΑΠΕ)».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Α΄ Αναμόρφωση προϋπολογισμού ο.ε. 2018.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού ο.ε. 2018 για συνεχιζόμενες / οφειλόμενες δαπάνες εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Παροχή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ».

ΘΕΜΑ 6ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για υπηρεσίες ελέγχου λειτουργικής κατάστασης οικιακών υδρομετρητών.

ΘΕΜΑ 7ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για υπηρεσίες διάγνωσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης.

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μουσικές συναυλίες της Μικτής Χορωδίας Δήμου Διονύσου (συνοδεία πιάνου)».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Διενέργειας( Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υλικών και Υπηρεσιών που αφορούν στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. – Τακτοποιητικού, του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση εκπαιδευτικού προσωπικού Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Βιβλίων για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση αναγκαιότητας υλοποίησης Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δράσεων Επιμόρφωσης στον Δήμο Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση αναγκαιότητας για την προμήθεια εντύπων (πανό, αφισών, δίπτυχων, τρίπτυχων, προσκλήσεων, μπάνερ, φακέλων και λοιπών εντύπων υλικών).

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση αναγκαιότητας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών παροχής υπηρεσιών για την Ηχητική και Φωτιστική επιμέλεια εκδηλώσεων και παρέλασης της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου Δήμου Διονύσου, καθώς και την προμήθεια δύο δάφνινων στεφανιών.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση αναγκαιότητας παροχής υπηρεσιών, για την Ηχητική και Φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση αναγκαιότητας διοργάνωσης θεατρομουσικοχορευτικής παράστασης στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση απολογισμού χρήσης έτους 2015 του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση αναγκαιότητας για την παροχή υπηρεσιών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση αναγκαιότητας για την προμήθεια αναλωσίμων για τους νέους εκτυπωτές του Δήμου Διονύσου.