logo


Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της για τη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, αποφάσισε η Κεντρική ‘Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας για την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα κλειστοί- για δεύτερη φορά μέσα σε 5 ημέρες- θα παραμείνουν και οι Παιδικοί Σταθμοί της χώρας, ανάμεσά τους και αυτοί του Δήμου Διονύσου.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 π.μ, με αφορμή την ψήφιση, εκείνη την ημέρα, του Νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας,  για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται νομοθετική διάταξη που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι οι συνέπειες της ψήφισης της σχετικής διάταξης, στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών, στη λειτουργία των δημοτικών δομών, αλλά και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Επιπλέον μετά την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ, οι οποίοι έχουν συμμάχους τους χιλιάδες γονείς που συνυπέγραψαν στους Δήμους όλης της χώρας το κοινό αίτημα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων να αποσυρθεί η διάταξη, προχωρούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα στις 12 ο μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν.

Ήδη, όπως ενημέρωσε την Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος, ενημερώνονται οι γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου, ενώ επίκειται και σχετικό Δελτίο Τύπου.