logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των εκστρατειών Ecomobility και Freemobility του Ecocity 2017 – 2018, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, η παρουσίαση εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση από μαθητές της Γτάξης του Γυμνασίου Δροσιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών, κα Αναστασία Στασινοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους αξιολογητές, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμετέχοντες μαθητές, τόνισε τη μεγάλη σημασία αυτής της δράσης, διότι, όπως είπε, “οι μαθητές ερευνούν, ενημερώνονται, εντοπίζουν τα προβλήματα της πόλης τους και προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Οι προτάσεις τους θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Η σπουδαιότητα του προγράμματος έγκειται στη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών και στη σύνθεση μιας πρωτότυπης και μοναδικής εργασίας”.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εργασία των μαθητών είχε θέμα τη μετακίνηση με ποδήλατο και περιελάμβανε ιστορικά στοιχεία, καταγραφή προβλημάτων, απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο και τέλος προτάσεις για συγκεκριμένα έργα και δράσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δ. Κωστάκης και Π. Τσούκας, ο πρόεδρος του Ecocity, Θ. Ζαφειρόπουλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς, Ρ. Πολίτη, η υποδιευθύντρια, Ε. Τζαβάρα και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Αικ. Γκορτσίλα και Χ. Γιοσμά.