logo


Όπως είναι γνωστό, στις 21 Νοεμβρίου του 2017 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου κατά πλειοψηφία με ψήφους 5 υπέρ (των Προέδρου, Δημάρχου και εισηγητή Δ. Ζαμάνη, Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Ακριτίδου και Π. Τσούκα, Δ. Κωστάκη και Σ. Ντούντα) αποφάσισε την άσκηση ένδικων μέσων κατά της Οδού Διονύσου και εμού, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης του Δήμου Διονύσου, εκτός και αν  ζητούσα ένα “ανθρώπινο συγγνώμη”, οπότε και η Επιτροπή θα επενεξέταζε την απόφασή της.

Η μήνυση εναντίον μου τελικά υποβλήθηκε έξι ημέρες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου. Και απορρίφθηκε ως νόμω αβάσιμη: Σύμφωνα με την απορριπτική διάταξη του Εισαγγελέα “στο ελληνικό δίκαιο δεν υπάρχει διάταξη που να τιμωρεί την απλή ή τη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου”.

Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Εκκρεμεί βεβαίως η αγωγή που επίσης υποβλήθηκε εναντίον μου, με την οποία ο Δήμος ζητεί το ποσόν των 200.000 ευρώ, για καθένα από τα δυο άρθρα, με τα οποία τον περασμένο Αύγουστο διατύπωνα εύλογα ερωτήματα για την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σχετικά με δημοσιεύματα ανώνυμων blogs, ένα από τα οποία μάλιστα προέβαινε ανενόχλητο επί σχεδόν τρεις μήνες σε αντιποίηση αρχής, χρησιμοποιώντας τον επίσημο λογότυπο του Δήμου.

Μαρία Χαζάπη