logo


Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αλλά και τη Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων που τη συνοδεύει- και που προς το παρόν παραμένει αφανής- ζήτησε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ε. Χριστοφιλοπούλου. Για την ενέργειά της αυτή η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε δεσμευθεί στη διευρυμένη συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ που είχε πραγματοποιηθεί στην Άνοιξη την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου με θέμα τα διόδια. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου της βουλευτού αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στη Βουλή Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ώστε να λάβει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε με την Υπουργική Απόφαση με Α.Δ.Α.: Ψ7ΣΒ4653Π8-6ΙΠ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και τη Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων για την επιβολή διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Η επικείμενη επιβολή πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου θα έχει εξόχως δυσμενείς κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας οφείλουν να μας γνωστοποιήσουν, χωρίς καθυστέρηση τις σχετικές μελέτες.

Οι πολίτες της Βόρειας Αττικής έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις επιπτώσεις από την επιβολή διοδίων που θα επιβαρύνουν την υγεία και την καθημερινότητά τους».