logo


Τα 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη της χθεσινής (12/2) συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) περιελάμβαναν παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Διονύσου σε δυο Αθλητικούς Συλλόγους για προπονήσεις και αγώνες, μετά από σχετικά αιτήματά τους, την παραχώρηση του σχολικού αμφιθέατρου του Λυκείου Άνοιξης στη Θεατρική Σκηνή Άνοιξης για παραστάσεις και την έγκριση του απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2015.

Για κάθε ένα από τα παραπάνω τέσσερα θέματα επισημάνθηκαν προβλήματα εκ μέρους όσων μελών παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση- στην οποία με το ζόρι επιτεύχθηκε απαρτία μια που λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης είχαν προσέλθει μόνο ο Πρόεδρος Β. Τσαγκαράκης, η Β. Παπαδοπούλου Διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου και Α. Τόκα από την Ένωση Γονέων, επί συνόλου 6 μελών.

Και αυτή η λειψή προσέλευση- που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση στο εν λόγω συλλογικό όργανο, αρμόδιο για την εκπαίδευση στην πόλη μας-  ήταν από μόνη της πρόβλημα.

Προβλήματα- και μάλιστα με πολλές παραμέτρους- εντοπίστηκαν επιπλέον και στα δυο πρώτα θέματα, αυτά που αφορούσαν στην παραχώρηση του Κλειστού Διονύσου στη ΝΙΚΗ Δροσιάς και στον ΑΟ Διονύσου για προπονήσεις και αγώνες: Τα αιτήματα των 2 Συλλόγων είχαν υποβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου του 2017. Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι αρμόδια για την παραχώρηση του Κλειστού, μια που πρόκειται για σχολικό Γυμναστήριο, ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση στις 27 Νοεμβρίου. Όμως προώθησε τις εγκρίσεις αυτές στη ΔΕΠ για την τελική επικύρωσή τους μόλις στις 11 Ιανουαρίου 2018, για να έρθει η χθεσινή συνεδρίαση, ένα μήνα αργότερα, και τελικά να επικυρωθούν. Σ’αυτήν την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας αναφέρθηκε η κ. Τόκα, με τον Πρόεδρο να υπογραμμίζει πως δεν είναι δουλειά τους να απολογούνται για λάθη υπαλλήλων, δεσμεύθηκε μάλιστα να φέρει το θέμα με ερώτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και να μην ξαναψηφίσει θέμα που παρουσιάζει τέτοια καθυστέρηση. Εντωμεταξύ οι δυο Σύλλογοι, όπως επιβεβαίωσε και η Οδός Διονύσου, πραγματοποιούν εδώ και 2 τουλάχιστον μήνες κανονικά τις προπονήσεις και τους αγώνες τους στο Κλειστό, χωρίς μέχρι χτες να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η σχετική διαδικασία παραχώρησης

Όσον αφορά στο αίτημα της Θεατρικής Ομάδας Άνοιξης να της παραχωρηθεί το αμφιθέατρο του Λυκείου, αυτό έγινε δεκτό από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τεκμαιρόμενη την- απαιτούμενη- σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου Α. Ελευθεράκη. Ο οποίος προσερχόμενος χθες στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, της οποίας είναι μέλος, δήλωσε πως δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με το αίτημα, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση των τουαλετών.

Κατά πλειοψηφία (με αρνητική ψήφο από την κ. Τόκα και λευκή από τον κ. Ελευθεράκη) εγκρίθηκε, τέλος, ο απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2015, της χρονιάς που σημειώθηκε ο ανεξιχνίαστος ακόμη εμπρησμός στα γραφεία της Άνοιξης, η καταστροφή μεγάλου μέρους των αρχείων και των παραστατικών και των 2 Σχολικών Επιτροπών, καθώς και η αποκάλυψη των κενών στην οικονομική τους διαχείριση.