logo


Διπλή χαρά είχαν χθες βράδυ, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, οι Εθελοντές από το Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Ροδόπολης: Έκοψαν την πίτα τους και έκαναν αγιασμό στα δυο νέα οχήματα, που ενίσχυσαν το στόλο τους, και που αποτελούν χορηγία τοπικών επιχειρήσεων και απλών πολιτών στο Δήμο Διονύσου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΠΑΛ, στις εγκαταστάσεις Καργάκου, βρέθηκαν πλήθος Εθελοντών τόσο από τη Ροδόπολη, όσο και από τον Άγ. Στέφανο και την Άνοιξη, αλλά και από άλλα Κλιμάκια της Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Αθήνας, αλλά και της Περιφέρειας.

Οι παραπάνω παρακολούθησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, συνεπικουρούμενο από τον π. Ι. Χρυσάκη από τον Προφήτη Ηλία Ροδόπολης, να κάνει τον αγιασμό των οχημάτων και να ευλογεί τη βασιλόπιτα, εξαίροντας το έργο των Εθελοντών, “νέων παιδιών που αντί να συχνάζουν σε καφετέριες και ορθάδικα ή να κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους, επιλέγουν να αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για να βοηθήσουν την πόλη τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών”, όπως είπε χαρακτηριστικά, παρακαλώντας τους να συνεχίσουν το έργο τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι Εθελοντές της Ροδόπολης παρουσίασαν τον απολογισμό τους για το 2017, ενώ συγκινητικό ήταν το ολιγόλεπτο βίντεο, που έδειχνε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Κλιμακίου και τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να δράσουν σε συμβάν με πυρκαγιά, όπως αυτά στο Κρυονέρι ή τον Κάλαμο, το καλοκαίρι του 2017.

Σκοπός της χθεσινής εκδήλωσης ήταν και η βράβευση των χορηγών- του μεγάλου ευεργέτη Θ. Μαρτίνου, της ALPHA BANK και πλήθους τοπικών επιχειρήσεων αλλά και απλών πολιτών που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι- χάρη στους οποίους ένα μικρό ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα, καθώς και ένα βοηθητικό αυτοκίνητο, είναι πλέον στη διάθεση του Κλιμακίου Ροδόπολης, για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα παρέμβασής του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης που για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε τους Εθελοντές, χαρακτηρίζοντάς τους “περιουσία του Δήμου” ενώ υπογράμμισε πως τα όποια προβλήματα θα λυθούν με συνεργασία και διάλογο, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας Π. Ταουξή, ο ανεξάρτητος εδώ και λίγες ημέρες δημοτικός σύμβουλος Θ. Κρητικός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, ο παλιός Κοινοτάρχης στην προκαλλικρατική Ροδόπολη Χ. Κλεφτάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Α. Καραμάνου, ο επιπυραγός Δ. Χρηστάκης από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρσιών Αθηνών, ο συνάδελφός του Α. Μαυρίδης από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, Εθελοντές από τα Κλιμάκια Ηλιούπολης, Βύρωνα και Μαραθώνα, και αρκετός κόσμος.