logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  Παρασκευή 9/2/2018, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, συνήλθε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, για να εξετάσει τις εξελίξεις για το φλέγον ζήτημα της τοποθέτησης ΔΙΟΔΙΩΝ στους ανισόπεδους κόμβους ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ και ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μετά την τελευταία Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το αντίστοιχο έργο.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, οι κ.κ. Ι. Καλαφατέλης, Α. Καρασαρλής και Ι. Τσουδερός, εκ μέρους της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, ο κ. Ι. Φωτάκης,  εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, οι κ.κ. Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης, ο ανεξάρτητος  κ. Σπ. Γιαννουλάτος καθώς και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου, κ. Κ. Μπομπής, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι οι καταθέσεις  αιτήσεων αναστολής και ακύρωσης του Δήμου Διονύσου στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣΤΕ),  κατά της επίμαχης απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, θα γίνει τις επόμενες ημέρες και ο ακριβής χρόνος της δίκης αναμένεται να προσδιορισθεί μετά από περίπου ένα μήνα.

Κατα τη συζήτηση που επακολούθησε:

ï Επανεπιβεβαιώθηκαν οι πάγιες ομόφωνες θέσεις των δημοτικών παρατάξεων, για πλήρη αντίθεση στην τοποθέτηση παντός είδους διοδίωνλευρικών ή ηλεκτρονικών) στην περιοχή μας, εξ αιτίας των μεγάλων περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων που αυτή θα υποστεί.

ï Αποφασίσθηκε, εν όψει και της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣΤΕ, να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις ενέργειες για  περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα κατά των διοδίων. Στη διαδικασία αυτή θα επιδιωχθεί να συμμετέχει και ο Δήμος Κηφισιάς, ενώ θα προσκληθούν όλοι οι συλλογικοί φορείς, οι βουλευτές, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής, καθώς και αρμόδιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

ï Κατατέθηκαν σκέψεις για το περιεχόμενο της εισήγησης που πρέπει να υπάρξει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα, με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όπως για:

o Την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, κοινών συνεντεύξεων Τύπου των Δημοτικών ΑρχώνΠαρατάξεων Διονύσου και Κηφισιάς, παρουσίας σε ραδιόφωνα, αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρθρογραφιών στον τοπικό Τύπο, αξιοποίησης εργαλείων που διαθέτει ο Δήμος, όπως οι λογαριασμοί νερού για τη διανομή πληροφοριακού υλικού, αξιοποίησης της ιστοσελίδας του Δήμου κ.λπ.

o Την κορύφωση της διαμαρτυρίας, στη φάση αυτή, με τη διοργάνωση μαζικής εκδήλωσης σε έναν από τους επίμαχους κόμβους.

ï Αποφασίσθηκε, τέλος η δημιουργία μόνιμης Διαπαραταξιακής Επιτροπής, από εκπροσώπους των Παρατάξεων για να παρακολουθεί το θέμα σε μόνιμη βάση.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, υπενθυμίζοντας στους συμπολίτες μας ότι τα διόδια αν και προγραμματισμένα πριν από 11 χρόνια, δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, ύστερα από τον διαρκή αγώνα της τοπικής κοινωνίας, τους καλεί να στηρίξουν με τη μαζική συμμετοχή τους, τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.

Από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή