logo


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, καθώς και φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο η διαπαραταξιακή συνάντηση για τα διόδια. Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την πορεία της προσφυγής ενώπιον του ΣτΕ, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη κρίσιμα έγγραφα αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία πρόσφατα υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος.

Επιπλέον τέθηκε χρονικό πλαίσιο για τις επόμενες ενέργειες και αντιδράσεις κατά των διοδίων, που περιλαμβάνουν την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς- ή, αν τούτο δεν καταστεί δυνατό, την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου με μοναδικό θέμα τα διόδια τη μεθεπόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπου θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστεί κατά το δυνατόν περισσότερος κόσμος, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής.

Στην κατεύθυνση αυτή, της όσο γίνεται μεγαλύτερης συμμετοχικότητας, κεντρικό ρόλο θα παίξει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, που θα ξεκινήσει από τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια (σ.σ. όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2016), αλλά και από τους συλλογικούς φορείς του Δήμου, και θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.

Ανακοινώθηκε, τέλος, από το Δήμαρχο η πρόθεση της Διοίκησης για μόνιμη λειτουργία της διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα διόδια, με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου ανά παράταξη, καθώς και του Κινήματος κατά των Διοδίων. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χ. Μέλλιος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα εκ μέρους του Κινήματος για τον αποκλεισμό του από τις πρόσφατες συναντήσεις της διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Στη χθεσινή συνάντηση, εκτός από το Δήμαρχο, παραβρέθηκαν οι Γ. Καλαφατέλης, Τ. Καρασαρλής και Γ. Τσουδερός από την Ενωτική Πρωτοβουλία, ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, οι Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ο ανεξάρτητος Σπ. Γιαννουλάτος και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής, με πρωτοβουλία του οποίου έχουν συγκεντρωθεί 6000 υπογραφές κατά των διοδίων.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η έκδοση και σχετικού Δελτίου Τύπου αναφορικά με τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής Επιτροπής, που ανέλαβε να συντάξει ο κ. Φωτάκης, και το οποίο ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση από τις παρατάξεις.